4 страни за гурме туризъм - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 страни за гурме туризъм
Автор: Peika.bg
4 страни за гурме туризъм

Когато избирате дестинация за вашата почивка, добре е да имате определена цел и причина, поради която да посетите даден град или държава. 


А защо не този път тя да бъде храната? Ако решите да заложите на почивка-гурме, опитайте всички възможни местни специалитети, характерни за дестинацията, която сте избрали.

Затова и решихме да подберем 4 дестинации, които със сигурност си заслужават да бъдат посетени, заради вкусните местни блюда, които предлагат. Ето ги и тях:

1. Швейцария

Подарете си незабравимо кулинарно преживяване, като отидете на шоколадов тур из швейцарските фабрики! Там не само ще разберете как се прави висококачествен шоколад, но и ще се научите да разпознавате качествения продукт. Швейцария е готова да ви предложи и още едно вълнуващо предложения на тема шоколад, като например приключение с шоколадовия влак Монтрьо Грюер до Брок.

4 страни за гурме туризъм


2. Италия

Едни от най-вкусните италиански десерти безспорно са сицилианските каноли. Най-прочутото сладко изкушение на този красив остров представлява тестена фунийка, която се пълни пред очите ви със смес от свежа рикота, мед, плодове, шоколад и шамфъстък – истинска феерия от вкусове. Можете да ги откриете в почти всяка пастичерия в Италия, но най-вкусните, можете да намерите само на самия остров.

Италианско съвършенство, наречено сладолед, ви предлага различни вкусове като свежи плодове, ядки, шоколад, прясно мляко и сметана. Дори и да е достъпно почти в цял свят, истинският сладолед се намира в своята родина – Италия, затова не го пропускайте! 
4 страни за гурме туризъм


3. Куба

Кубинската държавна верига сладоледи произвеждат продукт, който не бива да пропускате за нищо на света. Знаем, че Южна Америка е екзотична дестинация за всички европейци, за която сме свикнали да четем: за спиращи дъха плажове, мексиканска кухня, страхотна музика, но не и за сладолед. Освен че ще преобърне представите ви за всичко виждано и чувано до момента, Хавана ще ви почерпи и с вкусен сладолед.

Интересен факт е, че в Куба над 30 000 души дневно хапват от известния сладолед на Копелия“. Заведението на кубинската държавна верига сладоледи, от друга страна, е едно от най-големите в света със своите внушителни 1000 седящи места. Можете да откриете държавната сладоледена къща и във Варадеро и Санта Клара.
4 страни за гурме туризъм


4. Турция

Една от съседките ни е готова да ви предложи невероятно кулинарно преживяване. Турската кухня е известна с  вкусните си десерти, като нейна запазена марка са баклавата и локумът. Това е една от страните, където може да се насладите на спокойна почивка и изключително добра кухня.
4 страни за гурме туризъм

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин