5 неща, които да не правим в Обединените арабски емирства (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да не правим в Обединените арабски емирства (част 2)
Автор: Peika.bg
5 неща, които да не правим в Обединените арабски емирства (част 2)

Всяка страна има различни писани и неписани закони, но някъде те са доста по-строги – като например в Обединените арабски емирства.

И тъй като държавата става все по-популярна и предпочитана дестинация, решихме да ви подберем няколко съвета за това какво да не правите там, за да не си навлечете проблеми с местните власти:

1. Не заглеждайте местните жени

Местните култура и общество в ОАЕ са много консервативни като цяло. Ето защо трябва да се отнасяте с уважение към местните жени по време на престоя си в емирството. Сексуалният тормоз и незачитането на жените се наказват строго и дори по-продължителният зрителен контакт се смята за обиден.

2. Не говорете с нецензурни думи и избягвайте обидните жестове

Нецензурните думи и обидните жестове са приемани много лошо в ОАЕ. Да покажеш среден пръст на някого в емирството е незаконно и подобно поведение може да доведе до санкции като глоба или депортиране – в зависимост от степента на обида.

3. Не обиждайте лидерите или пък религията

ОАЕ имат племенна система и лидерите ѝ са много уважавани от обществото. Ето защо всякакъв вид обиден коментар или забележка по отношение на тези лидери, знамето или страната се третират като престъпление.

4. Не правете снимки без разрешение

В ОАЕ не може да снимате местните, освен ако преди това не сте получили тяхното разрешение, тъй като в противен случай ви грози глоба.

5. Не пушете извън обозначените места

В Дубай например има много наргиле барове и ресторанти, в които може да се пуши, но тютюнопушенето е строго забранено на обществени места.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин