5 неща, които трябва да направите преди всяко пътуване, според лекарите - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които трябва да направите преди всяко пътуване, според лекарите
Автор: Peika.bg
5 неща, които трябва да направите преди всяко пътуване, според лекарите
Снимка: pexels

Един лекар споделя как да подготвите ума, тялото и душата си за следващото си бягство.

Пътуването е полезно занимание за ума и душата ви. Въпреки това, актът на качване на самолет или тръгване за дълго пътуване с кола може да навреди на тялото ви. Ето защо медицински специалисти съветват да не забравяте да подготвите тялото си, преди да тръгнете на почивка.

Хората често пренебрегват как стресът може да повлияе негативно на тялото. Планирането, координирането и опаковането за пътуване може да бъде по-стресиращо, отколкото си мислите, така че не забравяйте да си дадете достатъчно време, за да се подготвите и на свой ред наистина да се насладите на пътуванията си.

Ето пет други неща, които лекарите споделят, че трябва да правите преди пътуване, за да се уверите, че сте физически подготвени за него.

Пийте много вода.

Получаването на правилното количество вода е от решаващо значение за цялостното здраве, особено преди пътуване. Поддържането на добра хидратация чрез пиене на приблизително два до три литра вода на ден ще помогне на имунната ви система да работи оптимално. Всяка клетка, тъкан и орган се нуждаят от вода, за да функционират правилно – включително и имунната система. Водата също представлява ключов компонент в борбата с инфекциите. Летенето е особено дехидратиращо, така че не забравяйте да пиете вода по време на полета. И за любителите на кафето като нас с огромно съжаление трябва да споделим, че лекарите препоръчват да се избягват висококофеинови напитки и алкохол, тъй като и двете ще причинят дехидратация.

Проверете вашите добавки.

Препоръчват се имуностимулиращи добавки преди пътуване, за да се уверите, че системата ви е във върхова форма. Приемайте имуностимулиращи добавки в продължение на три до пет дни преди пътуването и продължете да го правите през цялото си пътуване. По-конкретно витамин С, витамин D, цинк и пробиотици.

Наспете се.

Подготовката за здравословно и щастливо пътуване също означава да сте сигурни, че ще си набавите достатъчно сън преди да тръгнете. Сънят е абсолютно задължителен и за съжаление често остава на заден план преди пътуването, независимо дали е от планирането, стреса или вълнението. Вашето тяло върши най-важната си работа, докато спите, по-специално укрепва имунната ви система. Когато пътувате, имате потенциала да се изложите на вируси, бактерии и други заболявания, в зависимост от вашата дестинация. Затова се уверете, че сте спали седем до осем часа всяка нощ, така че имунната ви система да е оптимална за вашето пътуване.

Промъкнете се на тренировка преди пътуване.

Вероятно ще направите доста стъпки по време на пътуването си и може да носите тежки чанти, поради което се препоръчва да направите няколко тренировки преди пътуването и една точно преди да тръгнете, за да облекчите всеки стрес. Това помага за облекчаване на нервите и стреса, но също така дава незабавен тласък на имунната ми система. 

Насладете се на процеса на планиране на пътуване.

И накрая, важно е да се отдадете на радостта от планирането на вашето бягство, тъй като това също ще намали нивата на стрес и ще ви накара да се почувствате страхотно за предстоящото пътуване. Ако имате късмета да си вземете дълга ваканция, насладете й се. Всички нови здравословни навици, които придобиете, докато се подготвяте за пътуване, могат да ви донесат дивиденти, ако ги запазите, след като се върнете. Въпреки че е важно да запомните, че дните преди ваканцията са от решаващо значение, редовната грижа за вашето тяло и имунна система ще ви осигури устойчиво здраве.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин