Защо винаги трябва да правите снимка на вашата печка, преди да отидете на почивка? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо винаги трябва да правите снимка на вашата печка, преди да отидете на почивка?
Автор: Peika.bg
Защо винаги трябва да правите снимка на вашата печка, преди да отидете на почивка?
Снимка: pixabay

Заминаването на почивка може да бъде вълнуващо приключение. В края на краищата можете да си починете от ежедневието, да изпитате нещо ново и да се впуснете в приключение. Но нека бъдем реалисти, излизането от къщата преди ваканция може да бъде доста стресиращо.

От подготовката и опаковането до това да сте сигурни, че сте на летището навреме, има толкова много неща, за които да мислите, когато тръгвате на почивка. Ето защо не е изненадващо, че по средата на пътуването може да имате момент на стрес, че сте забравили нещо важно, като например да изключите котлона. Не се притеснявайте, имаме съвет, който може да помогне на някои хора да преодолеят този пристъп на стрес.

Един от начините да спрете да се тревожите, че сте забравили да изключите нещо, е да създадете малко „доказателство“, като направите снимка и я добавите към „готов за почивка“ фотоалбум на телефона си. Да, наистина, влезте и снимайте затворения си гараж, изключените уреди за красота и дори циферблатите на печката, така че когато започнете да се притеснявате, можете просто да погледнете албума си със снимки, да поемете дълбоко въздух и да се върнете към вашата ваканция.

Подходът със снимки може също да е по-добър за някои хора от двойна проверка, за да се уверите, че наистина сте изключили печката. Според проучване от 2005 г. в университета Конкордия в Квебек разглежда феномена на двойната проверка. В проучването студенти изключват печка, след което многократно проверяват, за да се уверят, че наистина е изключена. След това изследователите питат учениците дали печката е била изключена, колко ясно си спомнят как са я изключили и колко сигурни са, че всъщност е била изключена. Докато онези ученици, които са проверили 10 до 15 пъти правилно, си спомнят, че печката е изключена, техният спомен за изключването й вече не е ярък и те стават по-малко уверени в собствената си памет.

Дори двойната проверка на снимките на телефона ви може да се окаже проблематична за някои, така че не прекалявайте.

Има изследвания, които предполагат, че само след две проверки доверието на хората в паметта може да бъде повлияно. Колкото повече проверявате (независимо дали е физическа проверка или умствена проверка в ума ви), толкова по-малко уверени ставате.

Ако не сте сигурни в нещо и се тревожите за това, проверката обикновено ще намали това безпокойство. Въпреки това, както показват изследванията, проблемът е, че в дългосрочен план, колкото повече проверявате, толкова по-малко уверени ставате и така тези желания за проверка и безпокойство може да се увеличат и да се изградят и развият с течение на времето. 

Така че, ако снимането на печката помага да намалите безпокойството си, опитайте. Но ако това е нещо, което смятате, че вместо това може да влоши безпокойството при пътуване, разбира се, има и други начини да се справите с общия стрес от опитите да излезете от къщата. За съжаление няма универсален хак, но се надяваме, че този съвет ще помогне на много често пътуващи да пътуват с увереност и да бъдат спокойни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин