5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Автор: Peika.bg
5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Снимка: canva

Всекидневно ви даваме съвети и идеи за интересни места, които да посетите. Там можете да се запознаете с местната култура, да опитате традиционно ястие или да се насладите на красива природа и разнообразни дейности.

Има места по света обаче, които може и да са красиви, но със сигурност не биха ви предложили безопасност и приятни емоции. Локациите, които ще ви покажем днес са твърде отдалечени от цивилизацията и се славят със своите екстремни условия, които ги правят изключително опасни. Ето ги и петте места, които никога не трябва да посещавате:

Miao Room

5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Снимка: canva

Miao Room се намира в провинция Гуейджоу в Китай. Тя е и най-голямата известна пещерна камера по обем в света. Също така е определена като една от най-отдалечените и труднодостъпни пещери на планетата, заради скалистия и неравен терен, на който се намира. До там може да се стигне само посредством продължително и стръмно изкачване, което обаче се превръща в истинско предизвикателство за спасителните екипи, които често не успяват да достигнат до там при нужда. Пещерите са тъмни, мрачни и крият сериозен риск от потъване. Изследователите често не намират изхода и често се стига до удавяне.

Депресията Данакил

5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Снимка: canva

Тази локация се намира в североизточната част на Етиопия и е едно от най-горещите и сухи места на планетата. Температурите там достигат до над 60 градуса по Целзий, а дъждовете са рядкост. Мястото е известно и с високите нива на вулканична активност с няколко активни и няколко “спящи” вулкана. Депресията Данакил е определена като едно от най-необитаемите места на Земята, а за да стигнете ви трябва специално разрешително и наемане на опитен гид, заради суровите условия и опасностите, които ви дебнат там.

Vale do Javari

5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Снимка: canva

Това е една от най-големите местни територии в Бразилия и се намира в северната част на страната, обхващайки 85 444,82 км². Локацията е една от най малко изследваните и е един от регионите с най-богато биоразнообразие в амазонската дъждовна гора. Тя е дом на някои от на-изолираните местни племена, някои от които нямат никакъв контакт с цивилизацията. Заради отдалечеността на тази локация, както и особеностите на културата и заобикалящата среда, достъпът до там е строго ограничен и стриктно наблюдаван от бразилското правителство.

Боувет Айленд

5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Снимка: canva

Островът е разположен в Южния Атлантически океан и се смята за най-изолираното парче земя на света. Този регион е познат със своите сурови климатични условия, превръщайки достигането по вода или въздух в почти невъзможно. Теренът е вулканичен и включва стръмни скали и камениста брегова линия, което прави кацането там много трудно. На острова няма постоянно население, но е посещаван периодично от учени и изследователи.

Point Nemo

5 отдалечени локации, които НЕ трябва да посещавате
Снимка: Google Maps

Още познат като Недостъпната точка, Point Nemo е най-отдалечената локация в света. Намира се в южната част на Тихия океан на около 1600 км от всякаква цивилизация при това от всяка възможна посока. Point nemo е най-отдалечената от всякаква земна маса локация и там няма местно население. Мястото служи за “разбиване” на сателити и космически кораби.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин