5 страни, където вносът и износът при пътуване е силно ограничен - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 страни, където вносът и износът при пътуване е силно ограничен
Автор: Peika.bg
5 страни, където вносът и износът при пътуване е силно ограничен
Снимка: Francesca Tirico

Тръгвайки на пътешествие, първо трябва да се запознаете подробно със страната, която имате намерение да посетите.

Нещата, които хората често неглижират, са правилата за движение и износа на стоки.

Изискванията за това какъв багаж трябва да се декларира, също са различни. Ето 5 страни със строги правила за внос и износ на стоки:

1. САЩ

В Америка е забранено да се внася прясно и консервирано месо, риба и неконсервиран хайвер, млечни продукти и яйца, абсент и всякакви други алкохолни напитки, съдържащи абсент, почвени проби, насекоми, кибрит и запалки, а също и стоки, произведени в Иран, Мианмар, Судан и Куба. Категорично е забранен вносът и износът на всякакви плодове, зеленчуци и представители на флората и фауната на Хавай (дори при вътрешни полети). Освен това правилата за внос и износ на товари могат незначително да се различават в зависимост от щата, който посещавате.

Вижте най-изгодните двупосочни билети от eSky от София до Маями, София - Ню Йорк и София- Лос Анджелис

2. Тайланд

В Тайланд е забранено да водите със себе си куче от породата американски стафордшир териер. Също така е нелегално да се изнасят предмети от религиозно поклонение и от антиквариат. Забранени за износ са изображения на Буда, на Бодхисатва и техните фрагменти, а и части от древни монументи или исторически обекти. Изключение правят личните амулети и статуетки на Буда, по-малки от 13 см. Не се позволява да се изнасят и представители на дивата природа, които се считат за редки и се намират под заплаха от изчезване. Към тези животни се отнасят някои видове пеперуди и бръмбари. Същото се отнася и за изделията от слонова кост, черупка от костенурка, раковини от морски миди и корали, кожи от тигър и други диви котки.

Изгодни двупосочни билети от eSky: София - Тайпе и София - Банкок.

5 страни, където вносът и износът при пътуване е силно ограничен


3. Египет

От Египет не можете да изнасяте старинни предмети, затова при покупка на антикварни изделия, изисквайте от продавача сертификат, който да потвърди, че този предмет няма историческа ценност. Износът на корали, морски раковини и други морски животни също е нелегален. Това важи дори за раковините и коралите, намерени на брега. Ако сте си купили предмет от раковина или корал от магазин, задължително пазете касовия бон.

Вижте най-изгодните двупосочни билети от eSkyСофия - Кайро, София - Луксор, София - Александрия

4. Турция

В Турция също е забранен износът на антикварни стоки. Страната се слави със своите килими, затова, ако решите да закупите такъв, ще ви трябва сертификат от турския музей, че това не е антикварна ценност, като ръчно тъкани килими и антични бродерии.

Изгодни двупосочни билети от eSkyСофия - ИстанбулСофия - Бодрум, София - Измир, София - Анкара.

5 страни, където вносът и износът при пътуване е силно ограничен


5. Обединени арабски емирства

В ОАЕ е забранено да се внасят изделия с израелски произход и такива с логото и товарните знаци на Израел: хазартни игри, печатни издания и изображения, противоречащи на ислямското учение или оскърбяващи го. Също така, в ОАЕ има закон, който забранява да се изнася слонова кост, рог от носорог и домашна храна. А да се внасят лекарства на територията на ОАЕ, може само с рецепта от лекар. От страната не е редно да се изнасят предмети, свързани с културното и историческото наследство. Освен това за износ са забранени семената и плодовете на палмите, а също и диви животни. При покупка на килими и ювелирни украшения, пазете фискалния бон, може да ви го поискат при чек контрола на летището.

Изгодни двупосочни билети от от eSky: София до Дубай, София - Абу Даби

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин