7 от най-известните паметници в Бразилия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 от най-известните паметници в Бразилия
Автор: Peika.bg
7 от най-известните паметници в Бразилия
Снимка: pixabay

Бразилия е известна със своята култура, вкусна кухня и спиращ дъха природен пейзаж. Огромната южноамериканска нация е в много списъци с невероятни места за посещения и със сигурност не е без причина.

Независимо дали планирате да посетите сърцето на Амазонка или просто искате да разберете още любопитни факти - тук са някои от най-известните паметници на Бразилия.

Ето списък на 7-те най-известни паметника в Бразилия

1. Христос Спасителя

7 от най-известните паметници в Бразилия
Снимка: pixabay

Изправен висок и могъщ на върха на планината Корковадо, Христос Изкупителят гледа гордо над Рио. Този огромен паметник е национален символ на Бразилия и една от най-емблематичните забележителности в света. Не само това, но е и най-голямата статуя в стил Арт Деко в целия свят и е избрана за едно от Седемте чудеса на света през 2007 г.

2. Катедралата на Сао Пауло

Катедралата на Сао Пауло е известна още като катедралата "See". Със способността да побере 8000 богомоли, това е един от най-големите нео-готически паметници в света. Известен със своите живи изображения на библейски и исторически сцени във витражите, интериорът е просто спиращ дъха. Освен това в Сао Пауло се намира най-големият тръбен орган в цяла Латинска Америка, пълен с огромните 12 000 тръби.

3. Стъпки на Selarón

7 от най-известните паметници в Бразилия
Снимка: pixabay

Изработени от чилийския художник Хорхе Селарон, стъпалата на Селарон са един от най-обичаните паметници в Рио и Бразилия. Забележителността се състои от 215 стъпала, направени със сложен мозаечен дизайн, който според Селарон е знак на почит към народа на Бразилия. И когато казваме сложно, имаме предвид сложно; стъпалата съдържат повече от 2000 плочки, събрани от 60+ страни по света.

4. Планината Захарна глава

Планината Захарна глава в Рио е един от най-разпознаваемите природни паметници в света. Висок на 396 метра или 1300 фута, огромният връх предлага спираща дъха гледка към плажа Копакабана, Христос Изкупителя и гледка от въздуха към околния залив. Споменахме ли, че това също е обект, определен от ЮНЕСКО? Накратко, заслужава си кабинковия лифт, ако го посетите.

5. Амазонски театър

Сгушен в средата на тропическите гори на Амазонка в Манаус, ще намерите Teatro Amazonas. Построяването на тази огромна историческа забележителност отне близо 20 години и е известно със своя пищен ренесансов стил и розов оттенък. От деня на откриването си през 1896 г. тя остава една от най-красивите и богато украсени сгради в Бразилия; и днес функционира като дом на Филхармоничния оркестър на Amazonas.

6. Мостът Octávio Frias de Oliveira

7 от най-известните паметници в Бразилия
Снимка: wikimedia

 

Огромният висящ мост, известен като Ponte Estaiada, е една от най-известните забележителности на Бразилия. Свързвайки противоположните страни на река Pinheiros в Сао Пауло, това е емблематичен символ на силуета и градския пейзаж на Сао Пауло и едно от най-фотографираните места в града.

7. Паметник на Бандейрас

Разположен в парка Ibirapuera в Сао Пауло, ще намерите паметника Bandeiras. Завършена през 1954 г. от известния италианско-бразилски скулптор Виктор Брешерет, огромната гранитна скулптура е една от най-добрите по рода си. Името се превежда като Паметник на знамената и отдава почит на разнообразното и често много сложно минало на Бразилия, изобразяващо местни мъже и жени заедно с португалски заселници.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин