7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат
Автор: Peika.bg
7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

Кои са местата в Европа, където можете да се насладите на изкусително вкусен шоколад?

Заедно с Банка ДСК и иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air ще ви помогнем да ги откриете! Събрали сме 7 шоколадови дестинации, които да направят пътуването ви по-сладко. От малки магазинчета, през тематични обиколки, до фестивали, посветени на шоколада – впуснете се в едно различно приключение!

1. Choco Story, Париж, Франция

Сладкото ви пътешествие може да започне от музея на шоколада Choco Story, в Париж, Франция. Тук в продължение на стотици години местните са развивали изкуството на правене на шоколад. В музея ще научите за историята му, както и как и къде е създаден какаовият десерт. Ще се запознаете и със съвременната шоколадова индустрия: кои са настоящите шоколадови иноватори, как се произвежда шоколадът и какви са всички негови вариации. След това можете да продължите към дегустационната зала, където да опитате различни видове шоколадови бонбони. Можете дори да направите своя собствена семейна работилница в музея. Не пропускайте да видите и експонатите, сред които са скулптурите на Айфеловата кула и катедралата Нотр Дам, изработени изцяло от шоколад. Билетите за музея са на цена от 11 евро за възрастен и 8 евро за дете. Музеят работи всеки ден от 10 до 18 часа. Повече информация можете да откриете ТУК.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

2. La Maison du Chocolat, Париж, Франция

Магазинът „Домът на шоколада“ е оглавяван от шоколатиера Никола Клоизо. Там можете да опитате и да вземете за вкъщи ръчно изработени макарони, трюфели и бонбони. Магазинът се намира на пешеходно разстояние от Лувъра. Съветваме ви да опитате шоколад с карамел и морска сол и да се насладите на още вкусни изкушения, докато сте в Париж. Ако вече ви е станало любопитно, повече информация за магазина можете да откриете ТУК.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

3. Фестивал ChocoPalace, Дюрбюи, Белгия

В белгийския град Дюрбюи се провежда изключително вкусният фестивал ChocoPalace. Неговото първо издание бе през 2018 г., а темата беше „Джунгла“. Посетителите можеха да видят 40 скулптури на горили, слонове, леопарди и други животни от шоколад. Фестивалът е много подходящ за семейства. Освен да дегустирате, можете да си направите фотосесия и да опитате сами да си измайсторите шоколадови лакомства. За родителите е предвидено шоколадово шампанско, а за децата – много бонбони. Тепърва ще разберем каква ще бъде темата на тазгодишния фестивал, но със сигурност ще си струва пътуването до Дюрбюи. Повече информация за фестивала може да намерите ТУК.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

4. Groovy Chocolate Tour, Брюксел, Белгия

Groovy Chocolate Tour се провежда в Брюксел и отвежда посетителите на почти 3-часова разходка из света на шоколада. Обиколката включа цели шест магазина за лакомства. На нея ще научите интересни исторически факти за какаовото изкушение, както и ще получите информация за всеки магазин за шоколад и неговите уникални творения. Обиколката се провежда всеки ден в 14:00 часа (без понеделник) и струва 39 евро на човек. Цената включва и похапване на много шоколадови бонбони по маршрута. Звучи вкусно, нали? Вижте ТУК, ако  искате да се запишете.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

5. Шоколадова фабрика Bitter & Zart, Франкфурт, Германия

На три часа с влак от Брюксел се намира Франкфурт - градът на прекрасната шоколадова фабрика Bitter & Zart. Не си представяйте някакво огромно предприятие, става въпрос за работилница, магазин и кафене в него, където главен герой е шоколадът. Най-предпочитаните видове тук са: нуга, карамел и марципан. Ако пък те не ви харесват, спокойно, Bitter & Zart предлагат над 100 вида шоколадови бонбони. В кафенето се сервират декадентски десерти като плодови пити, питка от целувка, кекс от моркови и още много вкусотийки. Допълнителна информация можете да откриете ТУК.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

6. Festichoc, Версоа, Швейцария

Фестихок (Festichoc) е фестивал за любителите на шоколада, който се провежда всяка година във Версоа, Швейцария. В него участват над 30 занаятчии от цял свят. Фестивалът се провежда ежегодно и входът е свободен. Посетителите могат да разгледат уникални шоколадови скулптури, да се впуснат в лов на шоколадови яйца, да участват в уроци по готвене или да се разходят в тематичния шоколадов парк. Гигантският фонтан от шоколад беше фаворитът на фестивала през 2018 г. Организаторите обещават тази година, на 6 и 7 април, Фестихок да бъде още по-мащабен и вкусен! Повече информация вижте ТУК.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

7. Venchi Chocolate, Милано, Италия

Заповядайте в дома на шоколадите Venchi в Милано! Първият магазин на компанията е открит през 1878 г. Магазинът в Милано е известен с шоколада си с лешници. Освен това тук се предлага прекрасен домашен сладолед. Вкусовете му са от класически до най-екстравагантни. Магазинът на Venchi се намира съвсем близо до Миланската катедрала, така че можете да похапвате изтънчен шоколад или сладолед, докато се наслаждавате на прекрасната гледка! Повече информация вижте ТУК.

7 шоколадови дестинации в Европа, които ще ви изкушат

Искате ли и вие да похапнете вкусен шоколад в някой от тези европейски градове? Тогава и през новата година се доверете на кредитната карта DSK-Wizz Air. С всяко плащане с нея вие трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

Заповядайте в клоновете на Банка ДСК или на промо-щандовете на картата на партерния етаж в търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“ в София, както и на двата терминала на летище София. Там можете да получите информация за предимствата ѝ и да подадете заявление за издаване на удобната карта. Пазарувайте и пътувайте изгодно – възможно е!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин