8 грешки, които могат да провалят романтичното ви пътуване - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 грешки, които могат да провалят романтичното ви пътуване
Автор: Peika.bg
8 грешки, които могат да провалят романтичното ви пътуване
Снимка: Unsplash

Независимо дали сте с половинката си от няколко месеца или от десетилетия, пътуването заедно може да бъде доста предизвикателно. 

Дори да се разбирате прекрасно и да умеете да се справяте с всякакви проблеми, може да имате известни затруднения, когато пътувате заедно. За да пътувате спокойно и да се наслаждавате на времето, прекарано заедно, има някои грешки, които не бива да допускате. 

8 грешки, които могат да провалят романтичното ви пътуване
Снимка: Unsplash

Ето кои са най-често срещаните грешки, които двойките допускат по време на пътувания и почивки: 

1. Пропускат определянето на цел на пътуването 

Не всяко пътуване непременно трябва да има цел, но установяването на такава предварително ще помогне да се предотвратят конфликти по време на пътуването. Целта може да бъде всякаква- да укрепите връзката си и да се сближите отново, да се насладите на семейно време, да си починете или да разгледате възможно най-много неща. Ако предварително обсъдите каква е целта на пътуването, няма да има неприятни изненади по време на самото пътешествие, което пък от своя страна ще предотврати ненужни караници. 

2. Не определят бюджет

Ако постоянно се карате за пари, не е добра идея да пътувате заедно. Въпросът с финансите ще се пренесе и в пътуването. Спорът за пари е доста често срещан проблем, но когато комбинирате финанси и пътуване, това се превръща в двоен източник на конфликти. Преди да предприемете пътуване, трябва да определите бюджет. Този бюджет трябва да включва както основните разходи като нощувки и транспортни разходи, така и парите за различни забавления, храна и т.н. Споровете, свързани с пари, са доста неприятни, така че е добре да ги избегнете поне по време на пътуването си. 

3. Планирането на пътуването е отговорност на единия от двамата партньори

В повечето връзки, единият от партньорите обича да планира и се занимава с всички подробности около организацията на пътуването. В това няма нищо лошо, разбира се, но е добре и двамата да бъдете в течение със случващото се. Ако например вие сте се заели с организацията, коментирайте детайлите с партньора си от време на време, за да сте сигурни, че нещата, които правите, ще му допаднат, а няма да бъде разочарован, когато дойде време за пътуването ви. 

4. Впускат се в дълги или групови пътувания твърде скоро

Когато става въпрос са сравнително нови връзки, тоест ако сте с партньора си от скоро, най-добре е да започнете с кратки пътувания- дестинация за уикенда, до която можете да стигнете с кола, или такава, до която се стига с бърз полет. Да заминете за Япония и едномесечен престой определено не е най-добрата идея. Ако започнете с кратки пътувания, ще разберете дали си пасвате и как се справяте със съвместното пътуване. Ще разберете кои са нещата, които другият обича или не харесва, ще установите кои са общите ви интереси. По този начин следващите пътувания ще бъдат много по-приятни, защото ще знаете как да ги организирате. 

8 грешки, които могат да провалят романтичното ви пътуване
Снимка: Unsplash

5. Не въвеждат ограничения

Независимо дали току-що сте започнали връзката си или сте женени от години, ако пътуването ви премине в непрестанно скролване на телефона или в писане на имейли, то определено ще се счита за провалено. Добре е да въведете ограничения, още преди да заминете. Естествено има хора, които нямат възможността да изключат телефона си за една седмица, заради естеството на работата им, но можете да се разберете например да имате право да използвате телефоните си само сутрин или пък само вечер. Важно е да стигнете до вариант, който устройва и двама ви.

6. Претъпкан график

Нормално е да искате да видите всичко, особено когато посещавате определена дестинация за първи път, но не съставяйте твърде натоварен график. Това ще изнерви както вас, така и партньорът ви, което ще доведе до излишно напрежение. Най-добрият вариант е да направите графика за пътуването по следния начин: един ден обиколки, един ден релакс и да се редуват така до края на почивката. По този начин ще балансирате нещата и всички ще бъдат доволни. 

7. Прекарват твърде много време заедно

Разбира се, вие се обожавате един друг, но това не означава, че трябва да прекарвате всеки момент заедно. Абсолютно приемливо и дори необходимо е да отделите известно време за себе си по време на пътуването. Това е изключително важно, особено ако имате различни интереси. Няма нищо лошо в това например да останете в хотела и да си почивате с книга в ръка, докато партньорът ви обикаля забележителностите. Важно е всеки да намери време за нещата, които обича да прави, за да бъде удовлетворен и щастлив. 

8. Не обсъждат проблемите на момента

8 грешки, които могат да провалят романтичното ви пътуване
Снимка: Unsplash

Никой не обича да спори с половинката си, особено по време на почивката, но когато има някакъв проблем, той трябва да се разреши. Ако оставите нещата така, напрежението ще се натрупа и в крайна сметка пътуването ви ще бъде провалено от сериозен скандал. По-добрият вариант е да обсъждате дреболиите веднага, за да избегнете по-сериозни проблеми. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин