9-те най-красиви плажа във Франция - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9-те най-красиви плажа във Франция
Автор: Peika.bg
9-те най-красиви плажа във Франция
Снимка: Unsplash

Франция има безкраен потенциал за слънце и пясък. В далечния север има бели скали и старомодните морски курорти на Ламанша (Manche на френски), а по крайбрежието на Средиземно море условията са идеални за шнорхелинг с топли води и скалисти заливи.

С толкова много места, където да оставите кърпата си, може да е трудно да разберете откъде да започнете, но не се притеснявайте – ето нашия избор на най-добрите плажове във Франция:

Паломбаджа, Корсика

Няма друго място в Средиземно море като Корсика. Благодарение на ожесточената местна съпротива, силната защита на околната среда и строгите правила относно строенето, бреговата линия на този скалист, планински остров е пощадена от необузданото свръхразвитие на туризма, което е белязало толкова много средиземноморски плажове. Резултатът е място, където все още доминират древни крайбрежни гори, а прашни пешеходни пътеки водят до спокойни бели пясъци.

Гранитни камъни с розов оттенък, електриковосини води, дебели маслинови дървета и бял като захар пясък карат да изглежда така, сякаш французите са откраднали този плаж от Сейшелските острови.

Côte de Granit Rose, Бретан

Благодарение на поредица от уединени заливи и млечносини води, свързани заедно с оранжево-розови гранитни камъни, натрупани един върху друг като смачкани ягоди, Côte de Granit Rose е един от най-примамливите морски пейзажи във Франция.

Това също е брегова ивица, която изглежда е направена по поръчка с мисъл за забавление край плажа. Можете да гребете с каяк или дъска за гребане в изправено положение към скалисти върхове, да строите пясъчни замъци с децата върху пясъчни ивици без прилив, да се разходите по крайбрежна пътека, подходяща за семейства, и да ядете миди в красивото пристанищно село Ploumanac'h.

Les Calanques, Касис

Наричането на Les Calanques „плажове“ може би прекрачва границата. Изобщо не са плажове; те са по-скоро сбор от камъчета и пясък, разположени дълбоко в поредица от прорези с нож в средиземноморските скали, масажирани от чисти, тюркоазени води.

Започвайки от западния край на крайбрежния град Касис, тези идилични заливи могат да бъдат достигнати само по най-лесния начин – с лодка или пеша, следвайки пътеки през ухаещи на билки борови гори и надолу по стръмни скални пътеки.

Има няколко залива и повечето хора с удоволствие прекарват часове, опитвайки се да решат кой е любимият им. Но едно нещо ги обединява: възхитителната липса на развитие, която ви кара да се замислите как трябва да е изглеждало Средиземно море преди век.

Остров Поркерол, Йер

Без автомобили и без стрес, остров Поркерол плува в бистри морета само на кратко разстояние от Hyères.

Част от защитена морска природозащитна зона, островът е покрит със средиземноморски гори и лозя и е идеален за разходки и колоездене. Поредица от плажове – един от които беше избран за най-добрия плаж в Европа през 2015 г. – предлага освежаващ завършек на вашите изследвания.

Етрета, Нормандия

Чували сте за белите скали на Дувър, но от другата страна на Ламанша е френският близнак на Дувър, белите скали на Етрета – и те са също толкова впечатляващи.

Малкият град Етрета е приятен, старомоден морски курорт с широка крайбрежна алея и каменист плаж. 

Въпреки че времето може да не винаги е подходящо, това е страхотна дестинация за семейства с деца и място за дълги разходки по скалите, последвани от сладолед на брега на морето.

Ушант, Бретан

Слизайки от лодка след акостиране на остров Ушант в Бретан, може да ви бъде простено да мислите, че сте стигнали до края на Земята. И наистина, в миналото хората вярвали, че този див, блъскан от бури остров е последната спирка на Земята.

Покрит в пустош и ограничен от великолепна брегова ивица, този обдухван от вятъра остров може да бъде привлекателна картина на плажове с бял пясък, докоснати от най-сините води. 

Ушант е идеалното място за наемане на велосипед и разходка по селските алеи, покрай полета, пълни с овце, до скрити заливи. Въпреки че Plage de Corz е безопасен, пясъчен и зашеметяващ плаж, може да не искате да плувате в често ледените води, а просто да седнете тихо и да медитирате – върху вълните, които се разбиват в брега, и тюлените, които си играят навътре във водата.

Bassin d’Arcachon

Стоейки на върха на най-високата пясъчна дюна в Европа, 102-метровата Dune du Pilat, вие получавате представа какво необичайно място е Bassin d’Arcachon.

Голяма част от атлантическото крайбрежие на югозападна Франция е безкраен участък от златист пясък, разбиван от бурни вълни. Но Bassin d'Arcachon е огромен кръгъл вход на спокойни, наситено сини води, изпълнен с малки острови и красиви плажове с бял пясък, до които може да се стигне само с лодка. 

Plage de l’Amour, Сен Тропе

Крайбрежието на Холивуд, поп звезди, кралски особи и всеки, който притежава супер яхта – може ли да има по-бляскав бряг на Земята от залива Сен Тропе на Лазурния бряг? Сложете слънчевите си очила, вмъкнете се в най-хубавия си бански и се запишете в един от ексклузивните частни плажни клубове по дългия 5 километра Plage de Pampelonne. 

Grande Plage, Биариц 

Днес един от най-ексклузивните хотели във Франция, Hôtel du Palais първоначално е бил построен като летен дворец за императрица Евгени, съпруга на Наполеон III, която е прекарвала летата си, плавайки във водите на Биариц. 

След Втората световна война фокусът се премества към Средиземноморието, но от началото на 21-ви век Биариц преоткрива своя блясък. 

Но не е нужно да сте сърфист или кралица, за да се насладите на тези златни пясъци. Идиличният летен климат, изкривената брегова ивица, силната баска култура и прочувствените гледки към Атлантическия океан правят Grande Plage и Биариц място, по което всеки си пада.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин