Бриндизи - портата на Италия на Адриатическото крайбрежие - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бриндизи - портата на Италия на Адриатическото крайбрежие
Автор: Елена Исаева

Бриндизи е важно естествено пристанище за Италия на Адриатическото крайбрежие. Поради стратегическото си положение, градът е изиграл важна роля и в историята, и в развитието си като важен търговски център при обменната тъговия с Гърция и други държави, намиращи се на Адриатическо море.

 

Благодарение на благоприятното си разположение, през цялата си история, градът е завалдяван от различни империи и царства, което е допринесло днес да има богато наследство от исторически и архитектурни паметници. Бриндизи не е много популярна туристическа дестинация. По – скоро се явява като отправна точка, пак благодарение на местонахождението си към други градове в Италия. Важно роля в случая имат ферибоотните връзки с някои гръцки пристанища, като това улсенява пътникопотокът, както и търговията на страната.

Бриндизи - портата на Италия на Адриатическото крайбрежие
Снимка: pixabay.com

Ето и някои от забележителностите, които е хубаво да посетите, ако решите да се отправите към този интересен и красив слънчев италиански град:

1.Катедралата Свети Йоан Кръстител, построена в романски стил, датираща от XII век, изиграла важна роля за поклонниците през Средновековието. През 1743 г. е разрушена от силно земетресение, в последствие е възстановена.

2.Църквата Санта Мария дел Казале, построена през XIII век. В църквата има красиви стъклописи, изобразяващи Последния съд, Благовещение и Мадоната с младенеца.

3.Бенедиктинската църква, намираща се в бенедиктинския манастир.

4.Крайбрежният замък на Бриндизи, построен през XVI век като защитно укрепление на пристанището на града. По време на Втората Световна война е служил за резиденция на италианския крал Виктор Емануил III.

5.Римските колони, които са едни от символите на града, достигащи до 20 м височина, за които се смята, че датират от II век.

6.В центъра на стария град се намира градският археологически музей, в който има интересни и древни артефакти и реликви. В музея са поставени повечето археологически находки, разкрити при разкопки от околността. Тук има също и каменни и бронзови статуи, датиращи от римско време, предмети от стъкло, керамика, оръжия и други. В музея се пускат филми и се показват записи с исторически събития.

7.Разходката около пристанището винаги е добра идея. Мястото е интересно за опознаване и за релакс. Отидете до корабните докове, откъдето някога са се товарели стоките от и за Гърция, Ориента и други по – далечни страни.

8.Отидете от другата страна на пристанището до паметника на италианските войници, построен през 1933 г.. Статуята е висока 53 м и може да бъде изкачена. А от върха и се откриват уникални морски пейзажи и гледки към града.

В района има множество ветроходни и риболовни лодки. Цялото пристанище е изключително оживено и представлява само по себе си атракция, дори само да наблюдавате случващото се в района.

9.Плажът на Бриндизи не е много голям, но за това пък се намира на тихо и спокойно място, малко встрани от градската шумотевица. Тук има няколко заведения, където може да си вземете разхладителна напитка.

10.Седнете в някой от ресторантите или кафенетата в града, опитайте някое от разнообразните италиански ястия, изпийте чаша вино или поне чаша ароматно италианско кафе, насладете се на гледките и помечтайте.

Бриндизи не е само междинна спирка към крайната ви дестинация, той има много повече, което иска да ви даде. Вземете го и се насладете на новите места, които ще се открият пред вас.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин