Буенос Айрес в 30 места - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Буенос Айрес в 30 места
Автор: Елена Исаева

La Boca: Известен със своите цветни сгради и оживено улично изкуство, La Boca е един от най-емблематичните квартали на Буенос Айрес. Не пропускайте да посетите Каминито, известна пешеходна улица, пълна с танцьори на танго, артисти и магазини за сувенири.

Гробище Реколета: Това историческо гробище е дом на сложни мавзолеи и последното място за почивка на много известни аржентинци, включително Ева Перон. Архитектурата и скулптурите на гробището го правят очарователно място за разглеждане.

 

Plaza de Mayo: Главният площад на Буенос Айрес, Plaza de Mayo, е заобиколен от важни забележителности като Casa Rosada (президентски дворец), Cabildo (колониално кметство) и катедралата Metropolitan.

Пуерто Мадеро: Някога оживен пристанищен район, Пуерто Мадеро е превърнат в модерен крайбрежен квартал с луксозни ресторанти, барове и магазини. Разходете се по крайбрежната алея и се насладете на гледката към силуета на града.

Сан Телмо: Този исторически квартал е известен със своите калдъръмени улици, колониална архитектура и антикварни магазини. Посетете в неделя известния пазар Сан Телмо, където можете да намерите всичко от ретро дрехи до ръчно изработени занаяти.

Театро Колон: Най-известната опера в Аржентина, Театро Колон е известен със своята зашеметяваща архитектура и изпълнения от световна класа. Направете обиколка с екскурзовод, за да научите повече за неговата история и да видите зад кулисите.

Палермо: Един от най-големите квартали на Буенос Айрес, Палермо е разделен на няколко отделни района, включително Палермо Сохо, Палермо Холивуд и Палермо Паркс. Разгледайте неговите модерни бутици, модерни кафенета и тучни зелени площи.

MALBA (Музей на латиноамериканското изкуство): Този музей за съвременно изкуство показва разнообразна колекция от произведения на латиноамерикански художници, включително картини, скулптури и фотография. Това е задължително посещение за любителите на изкуството.

Обелиско: Символ на Буенос Айрес, Обелиското стои високо в центъра на Avenida 9 de Julio, една от най-широките алеи в света. Изкачете се до върха за панорамна гледка към града.

Museo Nacional de Bellas Artes: Премиерният музей на изкуствата в Аржентина, Museo Nacional de Bellas Artes, съхранява обширна колекция от европейско и аржентинско изкуство, включително произведения на Рембранд, Гоя и Роден.

Casa Rosada: Емблематичният розов президентски дворец е символ на аржентинската политика и история. Направете обиколка с екскурзовод, за да разгледате богато украсените му зали и да научите за значението му.

Parque Tres de Febrero (Bosques de Palermo): Този разтегнат парк в Палермо е зелен оазис в сърцето на града. Вземете велосипед под наем, гребете с лодка по езерото или просто се отпуснете сред красивите градини и пътеките с дървета.

El Ateneo Grand Splendid: Разположен в бивш театър, El Ateneo Grand Splendid е една от най-красивите книжарници в света. Разгледайте рафтовете му и се насладете на кафе сред величието на старата аудитория.

Feria de Mataderos: Този традиционен уличен пазар в квартал Mataderos предлага поглед към аржентинската култура и фолклор. Разгледайте щандове, продаващи занаяти, народно изкуство и регионални храни, и се насладете на музика на живо и танци.

Стадион La Bombonera: Домът на футболния отбор Boca Juniors, La Bombonera е един от най-известните стадиони в Аржентина. Направете обиколка с екскурзовод, за да научите повече за неговата история и страстна фен база.

Palacio Barolo: Вдъхновен от Божествената комедия на Данте, Palacio Barolo е забележителен пример за еклектичната архитектура на Буенос Айрес. Изкачете се до върха за панорамна гледка към града.

Японска градина: Избягайте от шума и суетата на града в Японската градина, спокоен оазис с традиционна японска архитектура, дървета бонсай и езера с кои.

El Zanjón de Granados: Тази историческа сграда в Сан Телмо предлага завладяващ поглед към колониалното минало на Буенос Айрес. Направете обиколка с екскурзовод, за да разгледате неговите подземни тунели и археологически артефакти.

Plaza Dorrego: Разположен в сърцето на Сан Телмо, Plaza Dorrego е оживен площад, заобиколен от кафенета, барове и антикварни магазини. Посетете в неделя известния пазар Сан Телмо и изпълнения на танго на живо.

Café Tortoni: Най-старото кафене в Аржентина, Café Tortoni е културна институция, обичана с елегантния си декор, музика на живо и вкусни сладкиши. Не пропускайте шанса да отпиете кафе в тази историческа обстановка.

Екологичен резерват Costanera Sur: Този градски природен резерват покрай Рио де ла Плата предлага пътеки за разходки и колоездене, възможности за наблюдение на птици и зашеметяваща гледка към реката и силуета.

Galería Güemes: Тази историческа търговска аркада в Microcentro се отличава със зашеметяваща архитектура в стил Арт Нуво и обсерватория на покрива с панорамна гледка към града.

Музей на модерното изкуство (MAMBA): Посветен на съвременното аржентинско изкуство, MAMBA показва разнообразна колекция от картини, скулптури, инсталации и мултимедийни произведения.

Cementerio de la Chacarita: Най-голямото гробище в Аржентина, Cementerio de la Chacarita е спокойно място за скитане сред сложни мавзолеи, скулптури и градини.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин