Да отседнем в миналото – най-старият хотел в Европа - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да отседнем в миналото – най-старият хотел в Европа
Автор: Елена Исаева

Германия е страна с много традиции, обичаи и исторически забележителности и сгради. Понякога дори има такива, които се оказва, че са много по – стари например от основните туристически забележителности на даден град. Ако искате едно по-различно преживяване посетете този хотел.

Хотелът, който се слави като най-старият в Германия, се твърди, че е и най-старият хотел в цяла Европа. Това е хотел „Червената мечка“ или както е на немски Zur Roten Baren. Хотелът е наистина уникалени съществува вече повече от седем века. Построен е през далечната 1311 г. намира се в центъра на град Фрайбург, а има доказателства, че основите му са датирани още от 1120 г.

Да отседнем в миналото – най-старият хотел в Европа
Снимка: wikipedia.org

 

Хотелът има цели четири звезди по немската категоризация, но неговите собственици, а и местните предпочитат да го наричат „най-старото ханче в Германия“. Хотелът е част от историческия Фрайбург и се намира в квартал Оберлинден близо до една от запазените средновековни порти на града.

Хотелът е бил важно място не само за преспиване и хапване, но и за различен тип срещи през вековете. За неговата възраст съществуват няколко писмени документа, които се пазят и до днес.

Да отседнем в миналото – най-старият хотел в Европа
Снимка: wikipedia.org

През годините, хотелът е имал много ремонти, достроявания, преустройства, но някак основната структура е успяла да се запази, което го прави практически освен действащ хотел и една от историческите забележителности на Фрайбург. Тук може да се видят автентични мазета и старата страноприемница, която е основният елемент на хотела, който привлича хиляди туристи всяка година.

Хотелът има официален уебсайт, на който може да се направи резервация онлайн или по телефона.

Историческите факти показват, че хотелът е бил използван като страноприемница и хан още през 12 век. Първият наемодател, за който има писмено доказателство е Ханман Бингер. Често през годините хотелът е бил под стопанисването на различни държавни чиновници, съдебни служители и други. За известен период от време в хотелът се е помещавала залата на гилдията на обущарите.

През 1713 година сградата на хотела е била частично разрушена и е обновена в този бароков стил през 1718 г. от наемодателя Андреас Пфлуг.

Сегашните собственици на сградата са Кристоф Глюк и Кристиан Бьолер. Те са купили хотела през 2017 г. и според регистрите са 51-те наемодатели на тази историческа сграда.

Да отседнем в миналото – най-старият хотел в Европа
Снимка: wikipedia.org

Хотелът разполага с ресторант, 25 стаи, от които 14 двойни стаи, 3 единични и 3 апартамента. Хотелът още разполага с градина, централно отопление, интернет, сейф, подземен паркинг. Има и включена и закуска. В хотела се допускат домашни любимци. В стаите на хотела е забранено да се пуши.

Хотелът наистина е много желан и е необходимо доста по-рано да се направи резервация. Цените варират според сезона и натовареността на хотела. Не трябва да се забравя, че на рецепция задължително се плаща и градска такса, която винаги се упоменава колко е на сайта на хотел. Тя е от порядъка на няколко евро на ден на човек.

Да отседнем в миналото – най-старият хотел в Европа
Снимка: wikipedia.org

Хотелът е и най-старата сграда във Фрайбург и е един вид като визитна картичка на града. Фасадата на хотела е наистина впечатляваща, а още по интересното е, че сградата е успяла да запази своя статут през седем вековната си история, което се среща много рядко.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин