Най-старият ресторант в Германия - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-старият ресторант в Германия
Автор: Елена Исаева
Най-старият ресторант в Германия
Снимка: wikipedia.org

Германия е страна, която предлага много и разнообразни места за изхранване – ресторанти, кафенета, закусвални, бирарии и много други. В тях има, както типични немски специалитети, като например наденичнки или вурстчета, така и интернационална кухня. Има наистина за всеки вкус по нещо. Местата са всякакви – от луксозни до съвсем автентични и битови.

Немците много държат на своите традиции и история и за това именно голяма част от ресторантите са автентични, като някои дори са на няколко века. Това е чарът на подобни места и туристите ги посещават главно заради обстановката.

Най-старият ресторант в Германия
Снимка: wikipedia.org

В настоящата статия се спирам на един конкретен ресторант, чиято история е много интересна, а той самият е от голяма важност за града, в който се намира. Това място трябва да се включи във всеки един от пътеводителите на града, за да може повече туристи да знаят за него и да се докоснат до автентичната немска кухня и обстановка на хранене.

Ресторантът, който избрах се намира в Регенсбургер и се казва „Къщата на надениците“ или „Regensburg Sausage Kitchen“. Твърди се, че това е най-старият ресторант в Германия и дори в целия свят.

Регенсбургер е много красив, исторически град, който се намира в източна Бавария, на реките Дунав, Реген и Нааб. Мястото е много живописно постоянно пълно с туристи.

Сегашната сграда на ресторанта датира от около 17 век, но археологически данни и други писмени източници твърдят, че е имало сграда още през 12 век, чиито измерения са били същите, както са днес.

Освен, че се води най-старият ресторант в Германия, се предполага, че дори е най-старото място в света за хранене, което непрестанно е било отворено и работещо от построяването си, което си е наистина впечатляващо.

В наши дни „домът на наденичките“ е напълно функциониращ ресторант, който има работно време от 8 сутринта до 7 вечерта. Дневно се правят и консумират по около 6 000 наденици.

Мястото е много посещавано от туристите, не само заради вкусната си храна, но и заради историческата си стойност и автентичност. Това е и една от най – старите сгради в града и се счита дори за местна забележителност, която не бива да пропускате, ако сте на екскурзия или почивка в града.

В менюто разбира се има и други вкусни неща освен наденички. Те обаче са си традиционни за този край и се сервират в пакет по 6, 8 или 10, заедно със сосове като горчица и кисело зеле. Това е едно традиционно ястие за немската кухня, което трябва да опитате на всяка цена.

Вътре в самия ресторант има само 35 места, но през пролетта, лятото и част от есента, туристите сядат предимно навън, където има доста дървени пейки и маси, които побират повече хора. Мястото става много оживено, весело и определено показва в цялата му прелест немския дух що се отнася до традиции в храненето.

Ресторантът дори е включен в някои пътеводители за места за хранене по света, като една автентична немска бирария, в която може да хапнете най-вкусните наденички в цяла Германия. Насладете се на това прекрасно, автентично място, което освен с вкусна храна е пълно с много история.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин