Да пътуваш няколко месеца с 320 евро в джоба и без телефон - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да пътуваш няколко месеца с 320 евро в джоба и без телефон
Автор: Peika.bg
Да пътуваш няколко месеца с 320 евро в джоба и без телефон
Снимка: worldchurch.com

23-годишната швейцарка Сара Гислер изминава без смартфон и пътеводители 12 000 км в разстояние на няколко месеца и всичко това ѝ струва само 320 евро.


Звучи нереално, но историята е съвсем истинска!

Смелата пътешественичка описва безпаричното си приключение като тотален отдих“ и разказва за него в своя блог, където публикува някои от най-запомнящите се за нея моменти. 

Когато тръгва от малкото си селце край Лозана, в ранните часове на 8 декември 2016 г., на път за Испания през Франция, тя носи само малко дрехи, айпод, хармоника и камера, така че да запечата първите си приключения.

В края на месеца тя достига до Гранада, където ѝ се налага да прекара 48 часа в чакане някой да я вземе на стоп. След като стига Гибратар, Сара прекосява Атлантическия океан с австралийско семейство и тяхната лодка. През това време тя помага активно в нужните неща по лодката и дава частни уроци на дъщеря им Тийгън. 

След като стига до Антилските острови, Сара тръгва да обикаля от остров на остров. От Барбадос тя отплава за Гренадините на друга лодка, а по-късно стига до Доминиканската република и накрая до Гваделупа.

Където и да отсяда, Сара предлага да се грижи за деца и да помага в домакинството в замяна на покрив над главата си, като така тя развива общуването с непознати и опознава тях и местните обичаи. Единственото, за което мисли към днешна дата, е следваща експедиция“. Сара вече си представя как представя своя начин на изследване на света на всички, които са склонни да слушат, когато се върне от поредното пътешествие.

Сега тя смята да се фокусира испанския език и да се научи да танцува салса в Латинска Америка, преди да прекоси Тихия океан за 6-месечен престой в Нова Зеландия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин