Една по-различна разходка в Рим - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една по-различна разходка в Рим
Автор: Елена Исаева

Всички знаем къде се намира Рим и какви интересни места крие в себе си – Ватиканът, Колизеума, фонтана Ди Треви и още много, но Рим не е само известните забележителности. Рим е много повече. Днес ви предлагам една разходка из Рим такъв, какъвто не всички го познават.

Не пропускайте да видите всички лица на Рим, за да може да добиете пълна представа за този уникален град, в който има всичко и, който определено остава в сърцата на хората завинаги.

Една по-различна разходка в Рим
Снимка: Елена Исаева

Ето някои не толкова известни места, които да посетите във вечния град. Всяко едно от тези места е интересно, завладяващо и част от богата история и културен живот на Вечния град. Насладете се максимално, а дори ви съветвам сами да откриете няколко места и да ги посетите.

1.Basilica di San Clemente al Laterano: Тази църква може да не е толкова известна като църквата Свети Петър или Пантеона, но определено си заслужава да бъде посетена. Базиликата е построена върху две други древни структури и можете да ги разгледате и двете: църква от четвърти век и езически храм от втори век.

2.Градините на Вила Боргезе: Докато Галерия Боргезе е популярна туристическа дестинация, градините около нея често се пренебрегват. Разходете се из красивите градини, които са дом на множество фонтани, скулптури и малко езеро.

3. Quartiere Coppedè: Този причудлив и еклектичен квартал в Рим е като нещо излязло от приказка. Сградите са украсени със сложни мозайки, цветни фрески и причудливи скулптури.

4.Апиевият път: Апиевият път е един от най-старите и важни римски пътища и е облицован с древни гробници и руини. Наемете колело и карайте колело по пътя за уникална гледна точка към историята на Рим.

5.Piazza della Repubblica: Разположен близо до гара Термини, този грандиозен площад често се пренебрегва от туристите. Тук се намира красивият Fontana delle Naiadi, зашеметяващ фонтан с четири нимфи.

Една по-различна разходка в Рим
Снимка: Елена Исаева

6.Ponte Sant'Angelo: Този красив мост над река Тибър често е засенчен от по-известния си съсед, Ponte Vecchio във Флоренция. Разходете се по моста и се насладете на зашеметяващата гледка към града.

7. Баните на Каракала: Тези древни римски бани са едни от най-големите и най-добре запазените в града. Построени са през трети век и могат да поберат до 1600 къпещи се наведнъж.

8.Протестантско гробище: Това спокойно гробище е последното място за почивка на много известни писатели, включително Джон Кийтс и Пърси Биш Шели. Направете спокойна разходка из района и отдайте уважението си към тези литературни величия.

9.Palazzo Doria Pamphilj: Този грандиозен дворец близо до Пиаца Навона съдържа впечатляваща колекция от произведения на изкуството, включително произведения на Караваджо, Рафаело и Бернини. Това е и един от малкото дворци в Рим, който все още е собственост на благородническо семейство.

10.Cimitero Acattolico: Това гробище е последното място за почивка на много известни експати, живели в Рим, включително поетите Шели и Кийтс. В гробището има и красива гробница с форма на пирамида, която е последното място за почивка на богат римски банкер.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин