Филми, които ще вдъхновят пътешественика във вас (1-ва част) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Филми, които ще вдъхновят пътешественика във вас (1-ва част)
Автор: Peika.bg
Филми, които ще вдъхновят пътешественика във вас (1-ва част)
Снимка: Unsplash

Били ли сте някога вдъхновени да посетите ново място, само защото сте го видели във филм? Филмите имат начин да пренесат света в нашите телевизори. Те могат да бъдат вдъхновяващи, мотивиращи и могат да ни накарат да искаме да излезем и да изследваме света.

Ето някои от най-добрите филми за пътешествия, които ще вдъхновят пътешественика във вас:

"Тайният живот на Уолтър Мити"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Strange (@strangemoviess)

Тайният живот на Уолтър Мити е брилянтен по толкова много начини. Уолтър Мити (изигран от Бен Стилър) работи в списание Life и неговите безпроблемни дни са пълни с мечти за героизъм и приключения. Когато един негатив изчезва, Уолтър трябва да излезе извън зоната си на комфорт и да пътува до отдалечени места в търсене на негатива.

Той посещава Гренландия, Исландия и Афганистан. Това прекрасно пътешествие е преживяване, променящо живота на Уолтър, който в крайна сметка се превръща в по-уверен човек. Филмът е вдъхновяващ, безгрижен и на моменти комедиен. Това изпълнение е едно от най-добрите на Бен Стилър, операторската работа е зашеметяваща, а саундтракът е невероятен.

"Сред дивата природа"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IG Halle Rapperswil (@ighalle_rapperswil)

"Сред дивата природа" е базиран на истинската история на Кристофър МакКендлес. През 1992 г. МакКендлес, който току-що е завършил колеж, дарява своите 25 000 долара спестявания на благотворителна организация и излиза в дивата природа. Той пътува с раница из САЩ и се озовава в Аляска. Четири месеца след началото на това пътуване останките му са открити в Аляска.Въпреки че има трагичен край, това е вдъхновяваща, провокираща размисъл история. Това е история за отказването от удобния начин на живот и излизането в неизвестното и разчитането само на себе си.

"Под небето на Тоскана"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @mustlovemovies

Случвало ли ви се е да пътувате до място и да го харесате толкова много, че да искате да живеете там завинаги? Е, за Франсис Майес (Даян Лейн) се случва точно това. Докато е на 10-дневно пътуване до Тоскана, Франсис импулсивно купува изоставена вила.Този филм е изпълнен с хумор, романтика и изобилие от прекрасни гледки към Тоскана. "Под тосканското слънце" ще ви накара да си купите самолетен билет до Италия още след края на филма.

"Полунощ в Париж"

Този филм не само ни отвежда в Париж, но и назад във времето. Гил (в ролята Оуен Уилсън) е на посещение в Париж с годеницата си (Рейчъл Макадамс) и нейните родители. Той е в разгара на дилемата дали да прекрати кариерата си на филмов сценарист, за да отдели повече време за написването на романа си, когато в полунощ е транспортиран в Париж през 20-те години на миналия век. Той се среща с Пикасо, Ърнест Хемингуей, Гъртруд Стайн и Ф. Скот Фицджералд. Гил се връща всяка вечер в Париж, в 20-те години на миналия век, и това променя мнението му за брака и бъдещето му.

"Еверест"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Everest (@everestmovie)

"Еверест" е филм, който драматизира истинската катастрофа при катерене, случила се на връх Еверест през 1996 г. Той е базиран на книгата Into Thin Air от Джон Кракауер.Първата част от филма, от Катманду през прехода до базовия лагер на Еверест, е любимата ни част. Действителната пътека до базовия лагер е използвана при заснемането на филма.

"Lion"

Lion е невероятна истинска история за младо индийско момче, което се губи в Калкута, далеч от дома. В крайна сметка той е осиновен от двойка в Австралия. Като възрастен, той се заема с мисия да намери семейството си, което е предизвикателство, тъй като има много малко спомени от първия си дом.

Действието на филма се развива в Индия и Австралия. Дев Пател играе Сару/Съни Павар, а Никол Кидман играе осиновителката.

Това е чудотворна история от Сару, който оцелява по улиците на Индия като младо момче, премества се при много различни обстоятелства в Австралия и след това намира и се събира отново със семейството си в Индия.

Lion е един от най-добрите филми за пътуване в този списък.

"Докосване до пустотата"

"Докосване до пустотата" е приключенска история от реалния живот, която се развива в планините на Перу. Джо Симпсън и Саймън Йейтс са първите хора, изкачили успешно Сиула Гранде. По време на спускането им се случва бедствие. Симпсън пада, чупейки крака си. Това е невероятна история за оцеляването и опасностите, които съпътстват алпинизма.

"Пътят"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Class Acts (@class_icmovies)

"Пътят" е още един от любимите ни в този списък. Това е стопляща сърцето, вдъхновяваща история, която може би ще ви накара да мечтаете да извървите Камино де Сантяго.Том (Мартин Шийн) пътува до Сен Жан Пие дьо Порт, Франция, за да вземе тялото на сина си (Емилио Естевес), който наскоро бил убит в планинска буря. За да почете сина си, Том решава да измине целия Камино де Сантяго. По пътя той става приятел с трима други пътешественици, всеки на това поклонение по свои лични причини.Това е филм за другарството и себетрансформацията на пътуването. За тези, които мечтаят да изминат Камино де Сантяго, този филм е задължителен!

"Гранд хотел „Будапеща“"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SoundtrackLover (@soundtrack.lover_167)

Тази комедия има много възмутителни сюжетни обрати и мистерии. Операторската работа е отлична, актьорският състав и актьорската игра са на високо ниво и това е прекрасен, странен филм.Град Гьорлиц в Саксония, Германия е снимачна площадка за този филм.

"Мечтах за Африка"

Кинематографията е великолепна, изпълнена с невероятните пейзажи и дивата природа на Африка.Куки Галман (Ким Бейсинджър) напуска луксозния си живот в Италия за сурово съществуване в Кения. Тя живее в ранчо със съпруга и сина си, борейки се срещу бури, бракониери и диви животни. Нейната история е за приключения, красота и лична загуба. Това е трагична история, която накрая ще ви разбие сърцето, но е изпълнена с опасностите и красотата на Африка.

"Седем години в Тибет"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by と り こ (@na_2_ki_movie)

Този филм е базиран на мемоарите на австрийския алпинист Хайнрих Харер.През 1939 г., след неуспешен опит да изкачи Нанда Парбат в Хималаите, Хайнрих (изигран от Брад Пит) е заловен в британски център за задържане. Хайнрих избягва и тръгва на преход през Кралство Тибет. Той се озовава в Лхаса, където тибетците го посрещат. Хайнрих се среща с Далай Лама, отрича се от нацизма и започва да практикува будизма. "7 години в Тибет" е филм за една красива страна и радикалната трансформация на Хайнрих Харер.

"Париж, обичам те"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @moviestowatchbeforeidie

"Париж, обичам те" е колекция от 18 късометражни филма, чието действие се развива в различните райони на Париж. Има американка на първото си международно пътуване, млад турист, който се влюбва във вампир, и турист, който се замесва в конфликт с млада двойка на метростанция Tuileries. Някои истории са по-добри от други, някои са на английски, а други са на френски със субтитри.Ако обичате Париж, този филм ще ви хареса.

"Мотоциклетни дневници"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Van Gogh (@akhilsomanathan_)

"Мотоциклетни дневници" е истинска история, базирана на живота на Ернесто „Че“ Гевара. Ернесто и неговият приятел Алберто Гранадо се качват на мотоциклет за пътешествие из Южна Америка.Изпълнено със злополуки и приключения, това е пътешествие, променящо живота им. Докато се сблъскват със социалните проблеми и неравенствата на Южна Америка, Че израства от наивен млад мъж до емблематичния революционер, когото познаваме днес.

"Ритни камбаната с финес"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Justin Sobieski (@justinsobieski630)

"Ритни камбаната с финес" е филм за Картър Чеймбърс (Морган Фрийман) и Едуард Коул (Джак Никълсън), двама мъже, наскоро диагностицирани с рак на белия дроб. Те се срещат и стават приятели, тъй като споделят една болнична стая. През следващите три месеца Картър и Едуард споделят списък с приключения по целия свят, включително африканско сафари, преход до базовия лагер на Еверест и полет над Северния полюс.

"Дарджийлинг ООД"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wes Anderson Point (@wesandersonfc)

Режисиран от Уес Андерсън, "Дарджийлинг ООД" е история за трима братя, които пътуват с влак през Индия, за да намерят майка си. Забавен е, тъжен е и е красив. Има също отличен саундтрак.Оуен Уилсън, Джейсън Шварцман и Ейдриън Броуди са главните актьори, а Бил Мъри се появява за кратко.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин