Градовете с най-много джебчии в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градовете с най-много джебчии в света
Автор: Peika.bg
Градовете с най-много джебчии в света
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако има нещо, което категорично не искате да ви се случи, докато сте на почивка в чужбина, това е да останете без пари, банкови карти и документи. А ако има нещо, което джебчиите по света искат от вас, това са точно тези три неща от портмонето ви.

Следващата класация е събрала някои от най-опасните градове, в които джебчиите са истинска напаст туристическа.

1. Барселона

Редица класации на джебчийска тема в интернет поставят Барселона на първо място. Всъщност всички. Причината е в огромната концентрация на туристи и лудницата около тях, особено по улица Ла Рамбла. Според комедианта-джебчия Боб Арно един от всеки четирима туристи в Барселона ще бъде обран.

2. Прага

Според мнозина това е един от най-красивите европейски градове. Явно така смятат и стотиците джебчии, които върлуват по улиците на чешката столица и освобождават туристите от излишно тежащите им портфейли. Особено внимателни бъдете в района на Карловия мост.

3. Рим

Рим има толкова много забележителни места, че туристите се чудят къде да погледнат по-напред, като забравят за най-важното място – собствените си чанти и джобове.

4. Мадрид

Испания оглавява много класации, но два града в списъка с места с най-много джебчии не е повод за гордост. За портмонетата на туристите дебнат най-много хора в мадридското метро и по пазарите.

5. Париж

В Града на любовта хората са толкова влюбени и загубени, че не забелязват патрулиращите по улиците джебчии. Особено внимателни бъдете в претъпканото метро и на опашките за забележителностите.

6. Амстердам

Мнозина от посетителите на Амстердам имат съвсем конкретни цели в Амстердам, сред които челно място заема тази да нямат спомен от престоя си там. Парти еуфорията рязко понижава вниманието на туристите, поради което джебчиите виреят и се множат свободно.

7. Лондон

Броят на джебчиите и кражбите в Лондон ежегодно нараства, като пикът е бил по време на Олимпийските игри през 2012 г., когато са докладвани по 1700 кражби на ден.

8. Ню Йорк

Един от най-космополитните градове в САЩ вероятно е събрал и най-космополитната пасмина претърсвачи на джобове. Докато зяпате нагоре към небостъргачите, дръжте ръцете си върху чантата си.

9. Буенос Айрес

Джебчиите в Буенос Айрес са изработили толкова различни схеми на действие, че докато си мислите, че сте се отървали от някой джебчия, се оказва, че човекът, който ви е подсказал наличието на опасност, е самата опасност. Пазете се от хора с карти в ръцете, хора с торбички, такива, които държат леки якета или жилетки в ръцете си (особено при топло време), и такива, които искат да ви питат нещо.

10. Ханой

Освен столица на Виетнам Ханой е и столица на джебчиите в Азия. Градът е шумен, пълен с хора и задимен от изпаренията на пърпорящите навсякъде мотоциклети – идеално прикритие за ловките събирачи на портмонета.

В различни класации за джебчиите по света влизат и градове като Флоренция, Венеция, Атина (отново заради огромния брой забележителности и пренаселените улици), Истанбул и Кайро.

Открийте и съвети как да се предпазим от джебчиите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин