Графство Корнуол – един специфичен английски регион - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Графство Корнуол – един специфичен английски регион
Автор: Peika.bg
Графство Корнуол – един специфичен английски регион

Графство Корнуол е едно от най-екзотичните места в Англия, които може да изберете за своето следващо приключение или почивка.

То се намира в най-южната част на Англия и е място, на което, колкото и нетипично да ви звучи за Великобритания, ще откриете отличителните белези на лятната почивка – плаж, слънце, пясък… Е, но и много вятър, разбира се.

Корнуол обаче предлага и още нещо интригуващо, което се допълва перфектно с гореописаното – богата историята, култура и красива природата със спиращи дъха гледки.

Графство Корнуол – един специфичен английски регион

Тъй като Великобритания е островна държава, едва ли е изненада, че графство Корнуол може да се похвали с над 200 мили брегова линия, която освен скали, предлага и красиви златисти плажове.

Освен с обаятелното крайбрежие, Корнуол има какво още да покаже – впечатляващи викториански градини. Определено си струва да бъде посетена тази част от тях.

Графство Корнуол – един специфичен английски регион

Не бива да пропускаме, че Корнуол е добре познат в цяла Великобритания и с редица местни традиционни кулинарни блюда. През последните години районът е изградил репутация на водеща сила, що се отнася до храната и добрите ресторанти. Това, което прави Корнуол уникален обаче е, че храната там е най-вече местно производство, затова вкусът ѝ е доста по-натурален. Там може да се насладите на сирена, плодове, зеленчуци и морски дарове, като ги съчетаете с посещенето на множеството забележителности в графството.

Ако посетите Корнуол, със сигурност ще го обикнете, заради неговата ж
ивописност, култура, природа и история. Те придават осезаема разноликост в сравнение с традиционните усещания към Англия. Крайбрежието на графството ще ви изненада с галерии, театри, замъци, крепости, модерно и съвременно изкуство и архитектура. Гледките със сигурност ще завладеят съзнанието ви и ще останат там задълго.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин