Интересни събития този уикенд (11-13 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (11-13 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (11-13 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

От епичния EXIT фестивал до джаз под звездите, кинофестивал в село Ганчовец, шампионат по въздушна китара и пясъчен фестивал - този уикенд ви е подготвил достатъчно изкушения за пътуване и забавление. Вижте кои са нашите любими събития за уикенда! Както и събитията за деца.

EXIT Adventure

10-17 юли, Сърбия и Черна гора

Един от най-големите музикални фестивали в Европа – EXIT тази година ще се превърне в истинско лятно парти приключение. Освен на крепостта Петроварадин в Нови Сад, музикални сцени ще има и на плаж Яз край Будва по време на първия Sea Dance Festival. Вижте кои са хедлайнерите и други подробности за EXIT фестивал (10-13 юли) и Sea Dance Festival (14-17 юли).

*

Дикси Джаз Фест 

10-12 юли, Велико Търново

Три горещи юлски вечери, изпълнени с джаз, фънк, силни изяви на млади музикални проекти и сериозно международно присъствие ще има по време на Дикси Джаз Фест 2014. Фестивалът ще събере почитателите на джаза на най-красивата открита сцена с автентичен декор край паметника Асеневци във Велико Търново. Подробности за Дикси Джаз Фест.

*

Киномàгия - кинофестивал в село Ганчовец

11-13 юли, с. Ганчовец

Киномàгия - това е малък, неформален фестивал за българско игрално, документално и анимационно кино, който се провежда в красивото балканско село Ганчовец. Прожекциите са в салона на читалището, а след залез – в импровизирано лятно кино на двора. Научете повече за Киномагия.

*

Музите - младежки фестивал в Созопол

5-15 юли, Созопол

Гости, участници и публика ше се насладят на атрактивните дефилета – запазена марка на фестивала "Музите", на Алеята на изкуствата Музите и многобройните съпътстващи акции. Конкурсите, под формата на големи публични концерти, театри  и изложби  на хилядите участници във фестивала няма да оставят нито един посетител безучастен и всички ще се забавляват. Научете повече за младежкия фестивал Музите.

*

Кехлибарен грозд - фолклорен фестивал

12-13 юли, Харманли

Над 1600 фолклорни състава и изпълнители в Градската градина на Харманли и демонстрации на стари техники за правене на дантели и бродерии - можете да видите на фолкорния фестивал Кехлибарен грозд.

*

Шампионат на Пловдив по въздушна китара

11 юли, Пловдив

Свиренето на въздушна китара не изисква умението за свирене на истинска китара, а инструментът на участниците е... въздух. Важни в случая са: убедителното наподобяване на свирене на истинска китара, сценичното поведение и въздухарството. Участието е безплатно, с предварително записване. Подробности за Шампионата на Пловдив по въздушна китара.

*

Фестивал на пясъчните скулптури

юли-септември, Бургас

Традиционно Фестивалът на пясъчните фигури ще бъде открит през първата седмица на юли (на 3 юли с Джанго Зе). През 2014 г. ще се проведе най-мащабното издание на фестивала, като Бургас ще се превърне в страна на приказките. Научете още какво можете да видите на Фестивал на пясъчните скулптури 2014.

*

Лятно кино Витоша - прожекции за деца

12-13 юли, край София

Пореден уикенд в лятно кино Витоша с прожекции на анимационни филми. Вижте програмата на лятно кино Витоша.

*

Месец на фотографията

до 15 юли, София

В Черената къща в София до 15 юли се провежда Месец на фотографията.

*

Открийте още събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин