Интересните събития този уикенд (4-6 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересните събития този уикенд (4-6 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересните събития този уикенд (4-6 септември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

Скариада - с концерт на Горан Брегович

1-5 септември, край Петропавловски манастир

Край Петропавловския манастир до Лясковец ще се проведе Скариада.BG – празникът с аромат на скара и много  весела музика. Събитието, посветено на качеството и традицията на българския вкус, стартира с четири фестивални вечери до 4 септември с концертните програми от 18,30 до 22,00 ч. А на 5 септември ще можете да чуете концерт  Champagne“ на Горан Брегович и Оркестър за сватби и погребения. Подробна програма на Скариада.

*

TheatAir - уличен театър

3-6 септември, Пловдив

Тази година фестивалният модул към международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много” е посветен на вълшебството. Модул TheatAir е посветен на улични спектакли и пърформанси, създадени изцяло за открити пространства и отразяващи съвременното светоусещане на творците, представящи изкуството си в разнообразна среда и в пряк контакт с публиката. Повече за TheatAir.

*

Фотоизложба "Запази духа на Русе"

3-15 септември, Русе

На 3 септември от 18.30 ч. в културен център BH се открива изложба на победителите от миналогодишното издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. Специален гост на откриването на изложбата ще бъде Габриела Стефанова- председател на дружество на журналистите - Русе към Съюз на българските журналисти. Подробности за изложбата и новия конкурс тук.

*

We Are Going to Мъглиж - рокфест

4-5 септември, Мъглиж

Рок фестивалът в Мъглиж е нещо свежо, което се случва за трета поредна година - на открито, с палатки, рок музика (11 банди, сред които Млък!, Fyeld, SEVI и Doctor’s Gogo Band, Dash The Effort и гостите от Сърбия  Fluid Underground!) и разбира се, достатъчно бира. Повече за We Are Going to Мъглиж.

*

Shake That Хълм - фестивал на открито

4-6 септември, Пловдив

Поляната на Младежкия хълм ще се превърне в сцена на фестивала Shake That Хълм, където ще можете да чуете едни от най-добрите съвременни изпълнители на балканската сцена. В трите дни специални гости на събитието са любими балкански изпълнители! По време на Shake That Хълм ще станете част от 72-часова музикална и развлекателна програма. Ще танцувате под съвременни етно ритми, фюжън, реге-фънк-джаз, алтернативен рок! Програма на фестивала Shake That Хълм.

*

Миден и рибен фест - Каварна

4-6 септември, Каварна

За поредна година на Мидения фест в Каварна ще има изобилие от морски дарове, риба и хубава музика. Повече за феста тук.

*

Международен панаир на занятите 

4-6 септември, Етъра

Този уикенд в панаира на занаятите ще участват 75 майстори от България и 30 от Япония, Южна Корея, Беларус, Азербайджан, Румъния, Русия, Шотландия, Украйна, Италия и Сирия. По време на панаира е заключителният етап от майсторската надпревара, която през тази година е в занаята "Дърворезбарство". Научете повече за панаира на занаятите.

*

Хартиени фенери в Габрово

5 септември, Габрово

Малко след като слънцето се скрие на 5 септември, небето над Габрово се изпълва със стотици хартиени фенери на фона на красива музика. Тази година ще има и огнено шоу и музика на живо. Повече за Хартиени фенери в Габрово.

*

Празник на Чипровци

30 август - 6 септември, Чипровци

Традиционния празник на община Чипровци се провежда всяка година около 6 септември. Тази година тържествата съвпадат с отбелязване на 360 години от рождението на Георги Пеячевич - водач на Чипровското въстание от 1688 г. Празничната програма включва научна конференция, фолкорна програма, организиран поход до Чипровския водопад, беседа в музея, а за децата са предвидени специални работилници. Вижте програмата за празника на Чипровци. 

*

Съединението на България - музеите с вход свободен

6 септември, музеи в цялата страна

По случай Съединението на България - 6 септември, много музеи в страната ще отворят врати с вход свободен:

Славейковото училище в Търговище - недля, 9:30-13 часа.

Националния военноисторически музей - София - неделя 10-18 часа

Музей на авиацията - Пловдив - неделя 9-17 часа.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

В ЧУЖБИНА

Рощилиада – фестивал на сръбската скара

31 август – 6 септември, ЛесковацСърбия

Ако обичате сръбска скара, това е вашият фестивал. А ако не обичате – тук ще заобичате. Прочетете още за Рощилиада.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин