Изложбен център в Шанхай, вдъхновен от китайските лунни мостове - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изложбен център в Шанхай, вдъхновен от китайските лунни мостове
Автор: Peika.bg

Heatherwick Studio добавя своя креативен щрих към брега на West Bund в Шанхай, като проектира голямо изложбено пространство, което в момента е в процес на изграждане. Наречен West Bund Orbit, неговият дизайн насърчава обществеността да изживее сградата както отвътре, така и отвън. Увит във вълнообразни стълбища, той е предназначен да се превърне в нова забележителност на брега на река Хуангпу.

Heatherwick е вдъхновена от традиционните китайски лунни мостове. Вълнообразните форми на външните стълбища напомнят за традицията, като същевременно изглеждат свежи и модерни. Тези стълбища прокарват идеята, че West Bund Orbit е 360-градусово изживяване. 

„Това е изложбена зала, предназначена да бъде изследвана и преживявана“, споделя ръководителят на групата Heatherwick Нийл Хъбард. „Вместо просто да затвори галерия в декоративна фасада, външният вид на „Орбита“ ще бъде оживен от хората, които го посещават. Местоположението му на завоя на реката означава, че може да бъде истински фар за района, привличайки хора не само за събитията, на които е домакин, но и за целия Shanghai West Bund.“

Докато хората криволичат нагоре по стълбите към обществени тераси и мостове, те също ще имат ясна визуална представа за вътрешната изложбена зала. Това означава, че гледането не свършва, след като посетителите излязат през вратите на залата. И след като пристигнат на покрива, те ще имат невероятна гледка от градината на покрива, благодарение на множество платформи за наблюдение.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин