Къде по света сервират най-доброто кафе? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде по света сервират най-доброто кафе?
Автор: Елена Исаева

Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Това не е само сутрешен или следобеден ритуал, ами дори цяло изкуство. Къде обаче сервират най-вкусното кафе? Има много места, на които може да опитате наистина божествено кафе.

Ето няколко места, в които определено ще може да се насладите на прекрасна атмосфера с чаша ароматно кафе, както и на интересни традиции и обичаи в кафе културата:

Къде по света сервират най-доброто кафе?
Снимка: pixabay.com

Италия: Италия е родното място на еспресото и има култура на силно кафе, която включва сутрешно еспресо или капучино, кафе пауза в средата на сутринта и еспресо след вечеря. Италианското кафе обикновено се сервира силно и късо, с богата пяна отгоре. Във всеки град или селце ще ви сервират наистина уникално кафе.

Колумбия: Колумбия е един от най-добрите производители на кафе в света и има жизнена кафе култура. Колумбийското кафе е известно с мекия си, добре балансиран вкус и посетителите могат да обиколят кафеени плантации, да научат за процеса на приготвяне на кафе и да опитат местни напитки. А това си е една доста интересна екскурзия, особено за любителите на кафето.

Етиопия: Етиопия е родното място на кафето и има дълга история на отглеждане и варене на кафе. Страната е известна с традиционната си кафе церемония, при която кафеените зърна се пекат и варят пред гостите и се сервират със закуски.

Турция: Турското кафе е силно и гъсто и обикновено се сервира със сладко изкушение като локум. Турското кафе се приготвя в традиционен меден съд, наречен джезве, и обикновено се сервира в малки чаши.

Япония: Япония има уникална кафе култура, която съчетава традиционната японска естетика със западните техники за приготвяне на кафе. Японските кафенета са известни с вниманието си към детайлите и много баристи се специализират в сложно изкуство лате.

Австралия: Австралия има процъфтяваща кафе култура с много независими кафенета и кафенета, предлагащи висококачествено кафе. Австралийското кафе обикновено се приготвя с двойна доза еспресо и мляко на пара и се сервира в керамична чаша.

Виена, Австрия: Виена е известна с културата на виенските кафенета, която датира от 17 век. Виенските кафенета са известни със своя елегантен интериор, спокойна атмосфера и вкусно кафе и сладкиши.

Сиатъл, САЩ: Сиатъл е известен като родното място на модерното движение за кафе и е дом на много известни вериги за кафе като Starbucks и Seattle's Best Coffee. Градът също така е дом на много независими кафенета, които предлагат висококачествено местно печено кафе.

Коста Рика: Коста Рика е известна със своето устойчиво производство на кафе и посетителите могат да обиколят ферми за кафе и да научат повече за процеса на приготвяне на кафе. Кафето от Коста Рика е известно със своя ярък, плодов вкус и обикновено се приготвя с помощта на наливна или френска преса.

Мароко: Мароко има силна кафе култура, с традиционни кафенета и кафенета, предлагащи богато, ароматно кафе. Мароканското кафе обикновено се овкусява с подправки като кардамон, канела или джинджифил и често се сервира със сладки изкушения като фурми или сладкиши.

 

Това са само няколко от многото места по света, където можете да намерите изключително кафе и уникална кафе култура.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин