Най-добрите кафенета в Европа - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите кафенета в Европа
Автор: Елена Исаева

Кафето е напитката, без която много хора не могат. Това е онази чудодейна течност, която ни помага сутрин да отворим очите си, да се ободрим, да се заредим с енергия. Кафето е повод, за който се събираме с приятели. На всеки е познат изразът: „Хайде да пием кафе“. За кафеманите най-голямото удоволствие е да седнат на чаша ароматно кафе, сипано в любимата им чаша, под която задължително трябва да има чинийка – защото чинийката, както знаем е на пари и изобилие, с приятна компания, в уютно и кокетно заведение.

 

Самата напитка се приготвя от изпечени и смлени семена от кафеено дърво. Суровото кафе на зърна е една от най-важните стоки в международната търговия. Има държави, за които то е най-важният износен продукт в селското стопанство и икономиката им. Предполага се, че родината на кафето е Етиопия, на по-късен етап, то е пренесено в Арабския свят. В Европа за първи път е доставено в Италия, а по-късно из цяла Европа и Америка. Днес кафето е една от най-поулярните напитки в света.

Най-добрите кафенета в Европа
Снимка: pixabay.com

 

В днешно време, кафенето е не само мястото, в което отсядаме да хапнем нещо вкусно, да пийнем чаша ароматно кафе и да си побъбрим с приятели, но това е и място, където учим, работим и творим. Важно място има и самото заведение, неговия интериор, дух, история, както и хората, които са го посещавали. В Европа има много стари кафенета, които освен, че са красиви, носят и спомени от близки и далечни години, изпълнени с интересни истории и събития.

В края на XIX и началото на XX век, събирайки се на срещи и разговори в кафенетата, интелектуалците допринесли за тяхното утвърждаване като предпочитано място за социални контакти с невероятен интериор. За щастие на туристите някои от тях са отворени до днес. Ето и някои от най-интересните сред тях:

Най-добрите кафенета в Европа
Снимка: pixabay.com

1. Може би едно от най-популярните кафенета е Флориан, което е и първото, в което са допускани жени за онова време. Намира се на известния венециански площад Сан Марко. Отворено е в далечната 1720 г. и е било посещавано от известни личности, сред които са били Казанова, Лорд Байрон, Гьоте, Хемингуей, Чарлз Дикенс и редица други популярни и днес личности. Твърди се, че това е и най-старото кафене в Европа.

2. Brew Lab в Единбург, също се счита за едно от най-добрите кафенета на стария континент.

3. Café de la Paix в Париж е любимо на десетки хиляди туристи, посетили града на любовта и светлините. Намира се точно срещу Парижката опера. Това е любимото кафене не само за туристите, но и за повечето парижани.

4. Кафе Гамбринус в Неапол. Отворено е в средата на XIX век, като първите му гости са били кралски величия, артисти и други знаменитоти.

5. Кафе Греко – най-старото и най-популярно в Рим. Намира се на най-скъпата търговска улица, но това не пречи винаги да е пълно.

6. Едно от най-красивите места в цял свят, където можете да пиете кафе и да закусите е пражкото кафе Империал. Красивите мозайки и невероятният интериор създават изключителна атмосфера за релакс.

Избирайки следващите се дестинации, включвайите в списъка с места за посещение и някои от най-приятните и най-красиви кафенета в населеното място. Освен от музеи и други забележителности, ще бъдете запленени и от тези кокетни места, които ще ви помогнат да се потопите по-дълбоко в местната атмосфера и начин на живот.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин