Какво да правите с деца в Лондон? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да правите с деца в Лондон?
Автор: Елена Исаева

Лондон е столицата на Англия и Обединеното кралство, разположена на река Темза. Това е един от най-посещаваните градове в света, известен със своята богата история, културно разнообразие и емблематични забележителности като Биг Бен, Лондонската кула и Бъкингамския дворец.

Лондон също така е дом на множество музеи, художествени галерии, театри и други културни институции, както и оживена кухня, оживени пазари и търговски райони. Той е център за международен бизнес и финанси и център за образование, със световноизвестни университети като Оксфордския университет и Кеймбриджкия университет, разположени наблизо.

Какво да правите с деца в Лондон?
Снимка: pixabay.com

Градът е добре свързан с обширна система за обществен транспорт, включително емблематичните червени двуетажни автобуси и лондонското метро (известно още като метрото). Лондон също е зелен град с множество паркове, включително Хайд парк и Риджънтс парк, които предлагат почивка от градската суматоха.

Лондон е наистина уникален и завладяващ град и винаги има нещо ново за откриване, което го прави идеална дестинация за пътници от всички възрасти и интереси.

Лондон е страхотно място за деца да изследват и учат, с много вълнуващи атракции и дейности. Това определено е подходящ град да заведете своите деца, защото тук има от всичко и то за всеки, както за малки, така и за големи.

Ето някои от най-интересните и популярни места за деца в Лондон, на които вие също ще се насладите:

Музеят на науката: Това е фантастичен музей, който е едновременно забавен и образователен, с интерактивни експонати за космоса, човешкото тяло и много други. Тук определено децата много ще се забавляват и може дори да не искат да си тръгнат.

Природонаучният музей: Друг страхотен музей, който е идеален за деца, с експонати за динозаври, животни и околната среда. Още едно страхотно образователно място, което лично на мен ми е много любимо.

Лондонското око: Атракция, която трябва да посетите, Лондонското око е гигантско виенско колело, което предлага невероятна гледка към града. Ако обаче вие или децата ви имате страх от височини, по-добре се насладете на окото само от земята, за да няма излишни драми.

Лондонската кула: Този исторически замък със сигурност ще плени въображението на децата с истории за кралски интриги, екзекуции и др.

Британският музей: Този музей има огромна колекция от артефакти от цял свят, включително мумии, древни статуи и др.

Лондонският зоопарк: Децата ще се радват да видят всички животни в Лондонския зоопарк, включително тигри, лъвове, слонове и много други.

Какво да правите с деца в Лондон?
Снимка: pixabay.com

Обиколката на Warner Bros. Studio London – Създаването на Хари Потър: Феновете на Хари Потър ще харесат тази обиколка зад кулисите на известното филмово студио.

The Sea Life London Aquarium: Този аквариум има огромно разнообразие от морски живот, включително акули, скатове и костенурки.

Тейт Модерн: За по-големи деца Тейт Модерн е чудесно място за изследване на съвременното изкуство.

Кралските паркове: Многото паркове в Лондон предлагат изобилие от възможности за дейности на открито, като пикници, детски площадки и наблюдение на диви животни.

Има много повече места за деца в Лондон, така че не пропускайте да проверите какво още предлага градът!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин