Какво можете да видите в Тулуза? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите в Тулуза?
Автор: Елена Исаева
Какво можете да видите в Тулуза?
Снимка: pixabay.com

Тулуза, често наричана „La Ville Rose“ поради розовите теракотени сгради, които доминират върху силуета й, е оживен град в южната част на Франция. С богата история, разнообразна култура и модерни удобства, Тулуза предлага широка гама от атракции, които посетителите да изследват. Ето списък на нещата, които можете да видите и правите в Тулуза:

Capitole Square: Сърцето на Тулуза, Capitole Square е оживен площад, заобиколен от внушителната сграда на Capitole, в която се помещават кметството и театър. Площадът е чудесна отправна точка за разглеждане на града.

 

Какво можете да видите в Тулуза?
Снимка: pixabay.com

Базиликата Saint-Sernin: Този обект от световното наследство на ЮНЕСКО е зашеметяващ пример за романска архитектура. Това е най-голямата останала романска сграда в Европа и е дом на мощите на Свети Сатурнин.

Cité de l'Espace: Тулуза е известна със своята аерокосмическа индустрия, а Cité de l'Espace е увеселителен парк и музей с космическа тематика, който предлага интерактивни експонати за изследване на космоса.

Аерокосмически музей (Musée Aeroscopia): За авиационни ентусиасти този музей показва колекция от самолети и артефакти, които подчертават историята на авиацията и космическото инженерство.

Les Abattoirs: Музеят за модерно и съвременно изкуство в Тулуза включва разнообразна колекция от произведения на изкуството, включително картини, скулптури и инсталации.

Jardin des Plantes: Тази прекрасна ботаническа градина е спокоен оазис в сърцето на града, предлагащ разнообразие от растения, цветя и зелени площи за релакс.

Музей на Августини: Разположен в бивш августински манастир, този музей е домакин на богата колекция от европейско изкуство, обхващащо периода от Средновековието до 20-ти век.

Японска градина: Японската градина в Тулуза е спокойно място, което демонстрира традиционно японско озеленяване и архитектура, осигурявайки спокойно бягство от градската суматоха.

Pont Neuf: Въпреки името си ("Нов мост" на френски), Pont Neuf всъщност е един от най-старите мостове в Тулуза. Предлага живописна гледка към река Гарона.

Canal du Midi: Този канал, включен в списъка на ЮНЕСКО, минава през Тулуза и предлага възможности за спокойни разходки, разходки с велосипед и обиколки с лодка.

Катедралата Saint-Etienne: Впечатляващ пример за южна готическа архитектура, тази катедрала се гордее със сложни детайли и притежава забележителни витражи.

Музей Saint-Raymond: Открийте римската история на Тулуза чрез артефакти и изложби в този археологически музей.

Пазар Carmes: Този оживен пазар предлага разнообразие от пресни продукти, гурме храни и местни специалитети.

Quai de la Daurade: По поречието на река Гарона, този кей е популярно място за разходка, пикник и наслаждаване на гледка към водата.

Какво можете да видите в Тулуза?
Снимка: pixabay.com

Hôtel d'Assézat: В това ренесансово имение се помещава фондация Bemberg, която включва колекция от произведения на изкуството, обхващащи различни периоди и стилове.

Музей Тулуз-Лотрек: Посветен на известния художник Анри дьо Тулуз-Лотрек, този музей показва неговите творби и предлага прозрения за живота му.

Латински квартал (Quartier Latin): Разгледайте историческия Латински квартал на Тулуза, известен със своите тесни улички, очарователни площади и оживена атмосфера.

От своите исторически забележителности до своите съвременни атракции, Тулуза предлага разнообразен набор от преживявания, които отговарят на различни интереси. Независимо дали сте привлечени от нейната архитектурна красота, културни институции, космическо наследство или спокойни градини, Тулуза обещава незабравимо посещение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин