Камъкът на Божията любов – разходка за влюбени - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Камъкът на Божията любов – разходка за влюбени
Автор: Елена Исаева

В България има много уникални по своята същност и произход природни феномени, които постоянно удивляват посетителите. Понякога ни приличат на създадени от природата, друг път от човека или дори има хора, които смятат, че те са Божии творения. Какъвто и да е техният произход, те са наистина уникални, причудливи и си заслужава да се посетят всички до един. Просто вземете лист хартия, химикалка и напишете всички природни феномени, за които се сетите. След това потърсете в интернет за още, както и информация за тях и почнете да ги посещавате един по един.

В статията ще ви дам едно предложение, което е много известно като цяло, но не всеки знае за този конкретен камък, защото както сами ще се убедите, се намира доста трудно сред всички останали скални колони. Въпреки това не е невъзможно. А и както знаем, който търси – намира.

Камъкът на Божията любов – разходка за влюбени
Снимка: Елена Исаева

 

Едни от най – интересните скални феномени в България са Побитите камъни, които се намират близо до морската ни столица Варна. Те приличат на каменна гора и наподобяват пейзаж от някой фантастичен филм. Тези каменни стълбове са тук от милиони години и стоят като едни горди пазачи.

Най – добре запазените и най – много на брой са скалите от Дикилиташката група, която се намира на около 18 – 20 километра от Варна. Тази група от скални образувания е най – атрактивна, защото някои от скалните стълбове достигат до 5 – 6 метра височина и около 3 метра ширина. Повечето от тях са единични, но има и такива, които в основата си се разделят на две. Точно там, в тази чудна група скали се намира и „Божията любов“. Наречен е така, защото има естествено образувал се отвор в средата под формата на сърце.

 

Имайте предвид, че този конкретен камък не е обозначен, а намирането му е доста трудно, но в крайна сметка така е и с любовта – намира се трудно, но пък, ако е истинска накрая си заслужава всички усилия.

В определени часове от деня слънцето минава през отвора и прожектира сърце върху пясъка. Това наистина е място за влюбени.

Камъкът на Божията любов – разходка за влюбени
Снимка: Елена Исаева

Освен това в тази група скални феномени се намира и „Кръгът на желанията“. Местните разказват, че ако застанете в средата на кръга и си пожелаете нещо с цялото си сърце, то непременно ще се сбъдне.

Как точно са се образували обаче тези причудливи форми на природата? Има над 10 научни хипотези и изглежда, че зад всяка една от тях има по някое доказателство в нейна подкрепа. Едни учени казват, че това са коралови рифове, според други става въпрос за вкаменена гора. Една от най – достоверните теории е, че те са се образували в следствие на вулканична дейност от преди 50 милиона години, когато цяла Югоизточна Европа е била дъно на морски басейн.

Камъкът на Божията любов – разходка за влюбени
Снимка: Елена Исаева

 

За да стигнете до този красив и уникален природен феномен трябва да поемете от Варна по пътя за Девня. Въпросният камък „Божията любов“ се намира горе долу в центъра на групата скали.

Мястото е наистина уникално, интересно и част от нашата природа и геология, и определено си заслужава да се посети.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин