Кои са най-интересните традиционни празници на аржентинците? - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-интересните традиционни празници на аржентинците?
Автор: Елена Исаева

Аржентина е голяма държава, разположена в Южна Америка, граничеща с Чили на запад, Боливия и Парагвай на север, Бразилия на североизток, Уругвай и Южния Атлантически океан на изток и пролива Дрейк на юг. Нейната столица и най-голям град е Буенос Айрес.

Аржентина има население от приблизително 45 милиона души и обхваща площ от 2,78 милиона квадратни километра, което я прави осмата по големина страна в света. Известен е с разнообразните си пейзажи, включително планините на Андите, пасищата на Пампасите и патагонската пустиня.

Кои са най-интересните традиционни празници на аржентинците?
Снимка: pixabay.com

Аржентина е известна и с богатото си културно наследство, с влияния от местни народи, европейски колонизатори и имигранти от цял свят. Той е известен със своята танго музика и танци, както и със своята литература, изкуство и кухня, включително световноизвестното говеждо и вино.

Аржентина е развиваща се страна със смесена икономика, която включва селско стопанство, минно дело, производство и услуги. Той е член на Г-20, ООН и Световната търговска организация, наред с други международни организации.

Аржентина е страна с богато културно наследство и има няколко традиционни празника, които са неразделна част от аржентинския начин на живот. Ето някои от най-важните традиционни празници в Аржентина:

1. Карнавал: Подобно на карнавала в Бразилия, аржентинският карнавал е празнично тържество, което се провежда през февруари или март и включва паради, музика и танци.

2. Ден на националния флаг: На 20 юни всяка година аржентинците празнуват създаването на националния си флаг през 1816 г. Денят се отбелязва с паради, церемонии по издигане на знамето и патриотични речи.

3. Ден на независимостта: Празнуван на 9 юли, Денят на независимостта отбелязва обявяването на независимостта на страната от Испания през 1816 г. Денят се празнува с паради, музика и фойерверки.

4. Танго фестивал: Танго фестивалът се провежда в Буенос Айрес всяка година през август, празнувайки най-известния танц на Аржентина. Фестивалът включва танго шоута, състезания и уроци по танци.

5. Dia de la Tradicion: Празнуван на 10 ноември, Dia de la Tradicion почита традиционната култура и начин на живот на Аржентина. Денят е белязан от гаучо (каубойски) представления, народна музика и традиционна храна.

6.Коледа: Както в много други страни, Коледа е основен празник в Аржентина, празнуван със семейни събирания, раздаване на подаръци и традиционни храни като панетоне и печени меса.

Кои са най-интересните традиционни празници на аржентинците?
Снимка: pixabay.com

7. Нова година: Подобно на много други страни, аржентинците празнуват Нова година с фойерверки, партита и семейни събирания. Традиционно в полунощ се изяждат 12 гроздови зърна за късмет през следващата година.

8. Ден на мъртвите: Празнуван на 2 ноември, Денят на мъртвите е време да си спомним близките, които са починали. Празнува се с традиционни храни, свещи и цветя, а някои хора посещават гробищата, за да отдадат почит.

9. Богоявление: Честван на 6 януари, Богоявление е християнски празник, отбелязващ пристигането на Тримата царе във Витлеем. В Аржентина е традиция да се яде специална торта, наречена "rosca de reyes" и да се разменят подаръци.

10.Ден на майската революция: Празнуван на 25 май, Денят на майската революция бележи началото на борбата на Аржентина за независимост от Испания през 1810 г. Денят се отбелязва с паради, концерти и патриотични речи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин