Водопадите на Аржентина – водна феерия от емоции - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водопадите на Аржентина – водна феерия от емоции
Автор: Елена Исаева

Аржентина, страна богата на история, природни дадености, водопади, исторически забележителности и разбира се да не забравяме – страна, обожаваща футбола, дала на света не една и две футболни легенди.

Аржентина е държава, разположена в Южна Америка, граничеща с Чили на запад, Боливия и Парагвай на север, Бразилия на североизток, Уругвай и Южния Атлантически океан на изток и пролива Дрейк на юг. Нейната столица и най-голям град е Буенос Айрес.

Водопадите на Аржентина – водна феерия от емоции
Снимка: pixabay.com

Аржентина има доста разнообразна география, която включва планинската верига на Андите, пасищата на Пампасите, патагонската пустиня и водопадите Игуасу. Населението ѝ е около 45 милиона души, а официалният език е испански.

Аржентина е известна със своето изключително богато културно наследство, включително танца танго, нповторимата аржентинска кухня, която е известна със своето говеждо месо, вино и чай мате. Известна е още и със своята футболна култура, създала едни от най-добрите играчи в света като Диего Марадона и Лионел Меси, две истински дутболни легенди.

Аржентина има смесена икономика с природни ресурси като земеделска земя, минерални находища и енергийни запаси, които допринасят значително за нейния БВП. Страната също така е член на Г-20, Световната търговска организация (СТО) и Организацията на обединените нации (ООН).

Аржентина е дом на някои от най-зашеметяващите водопади в света, които определено заслужават да се видят. Красотата им е уникална, неповторима и трудно може да се сравни с друга такава. Ето някои от най-забележителните сред тях:

Водопадите на Аржентина – водна феерия от емоции
Снимка: pixabay.com

Водопадите Игуасу: няма как да не започна от едни от най-посещаваните водопади в света. Тук идва милиони туристи да се насладят на един от най-красивите водни пейзажи на планетата. Това място е повече от уникално и всеки, който го е посетил може да потвърди това. Разположени в провинция Мисионес, тези водопади са една от най-популярните туристически атракции в Аржентина. С над 275 водопада, разположени на разстояние от 2,7 км, водопадите Игуасу са обект на световното наследство на ЮНЕСКО и се считат за едно от седемте природни чудеса на света.

Салто дел Агрио: Разположени в провинция Неукен, тези водопади са разположени в средата на планинската верига на Андите. Водопадите са заобиколени от зашеметяваща природа и са популярна дестинация за туристи и любители на природата.

Гарганта дел Диабло: известен още като Дяволското гърло, този водопад е част от комплекса на водопадите Игуасу. Това е най-големият и мощен водопад в системата на Игуасу и е задължителна атракция за посетителите на района.

Водопад Лос Араянес: Разположен в националния парк Лос Араянес в провинция Неукен, този водопад е заобиколен от буйна растителност и е известен със своите тюркоазено сини води.

Водопад Нивинко: Разположен в провинция Чубут, този водопад е скрит скъпоценен камък, който е извън утъпкания път. Той е заобиколен от зашеметяваща природа и е чудесно място за туризъм и пикник.

Това са само няколко от многото красиви водопади, които могат да бъдат намерени в Аржентина. Всеки от тях предлага уникално изживяване и си заслужава да бъде посетен. Ако искате да направите обиколка на водопадите в страната, то направете допълнително проучване за още от тези водни феерии, за да може преживяването ви да е съвсем пълно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин