Парагвай - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Парагвай
Пътешествия за Парагвай
Майкъл Търтъл ще ни заведе до един парагвайски град, който все още съществува в пътеводителите, но... само в тях. Обикновено не съм човек, който...
Енкарнасион, Парагвай
Информация за Парагвай
Столица: Асунсион
С какви пари: Гуарани
Часова зона: -6
На какъв език: Официалните езици са испански и гуарани. Много малко хора говорят английски, така че ще ви е необходимо да научите основните фрази на испански.
Най-добро време: Предпочитаните месеци са от май до септември, когато е местната зима. През останалото време е изключително горещо. Имайте предвид, че нощем температурите драстично падат. В южната част вали почти през цялата година.
Пазаруване: Магазините са отворени от понеделник до петък до 19 часа, с обедна почивка от 12 до 15 часа. В събота работят до 13 часа. Популярна търговска улица в столицата е Кайе Палма (Calle Palma). Разгледайте местното изкуство и бижута.
Как да останем здрави: Пазете се от ухапвания от насекоми, пренасящи малария и други зарази. Носете дълги панталони, блузи с дълъг ръкав и шапки, когато излизате. Пийте само бутилирана вода и не яжте храна, закупена от улицата.
Религия: Основно католици.
Абонирайте се за нашия бюлетин