4 града, които да посетиш в Парагвай - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 града, които да посетиш в Парагвай
Автор: Peika.bg
4 града, които да посетиш в Парагвай

Ето и още една не осоено популярна дестинация – Парагвай.

Тя се намира в Южна Америка и въпреки че не се говори често за нея, тя има богата и дива природа, както и интересни колониални метрополии. Ето и няколко най-красивите градове, които можете да посетите тази красива страна:

1. Филаделфия

Филаделфия е малък град в сърцето на Парагвай, което се явява последният бряг на цивилизацията преди пустинята на Гран Чако. Той е създаден от менонити в началото на ХХ в. и интересен факт е, че там езикът, на който се говори е немски, а млечните продукти са негова основна индустрия. В центъра има старомоден магазин за сладолед и някои прекрасни старинни хотели с тихо европейско очарование. В околностите му пък можете да видите ягуари и други диви животни.

2. Енкарнасион

Град Енкарнасион е може би най-привлекателният град в Парагвай и е познат още като „перлата на юга“. Там можете да се насладите на красиви плажове и странни реки. Това е и мястото, където можете да видите колониалним простиращи се по улиците, на които местни жители продават ядки и портокали на минувачите. Интересна забележителности на града е декоративната катедрала, откъдето се разорива красива панорама към плажа Сан Хосе.

3. Ягуарон

Град Ягуарон е закътан в скалите на юг от столицата на Парагвай Асунсион. През XVII в. е място на мисионери, създадено от испанските францисканци, чиято цел била да „цивилизоват“ местните жители. На върха на хълма над града има каменна църква, която все още напомня за колонизацията на испанците. В самия град се намира църквата „Сан Буенавентура“, чийто интериор е отявлен пример за францисканско бароково изкуство.

4. Арегуа

Град Арегуа е разположен на 28 км от столицата Асунсион. Той се намира между езерото Ипасарай на изток и красиви хълмове на запад. Арегуа е известен със своята колониална архитектура и исторически калдъръмени улички. Той е известен още като „градът на ягодите“ заради множеството ягодови ферми там. Арегуа се намира на брега на езерото и е популярна дестинация сред местните за бягство от града през летните месеци. Там те се отдават на риболов, разходки с лодка, водни спортове, могат да се разхождат и да се насладят на вкусна храна в множеството ресторанти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин