Ресторантът, в който говоренето е забранено - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ресторантът, в който говоренето е забранено
Автор: Peika.bg
Ресторантът, в който говоренето е забранено

Всички си спомняме как сме излизали с родителите си на ресторант и са ни молили да сме тихи, кротки и спокойни.

Като пораснем пък, вече разбираме тази нужда на възрастните за тишина и сами започваме да я търсим. Е, може да я намерите на едно място, което може би не сте предполагали – в един специално създаден за целта ресторант - в Грийнпойнт, Бруклин

Мястото дава възможност на посетителите да се потопят в една наистина тиха обстановка, която вече не може да се намери навсякъде – особено в града. Менюто на заведението предлага скромен избор от ястия – едва четири на брой, които според условията за заведението се сервират и консумират в абсолютна тишина. Прекрачвайки прага на ресторанта, вие се съгласявате да не обелите и дума, докато не излезете.

Екстравагантната идея хрумва преди време на главния готвач на заведението Никълъс Науман, който се вдъхновил да въведе тази практика след свой престой в Индия. Там той останал изненадан и впечатлен от това, че будистките монаси сервирали и консумирали закуската си в пълна тишина. Науман решил, че във все по-конкурентния ресторантьорски бизнес неговото заведение се нуждае от наистина оригинална идея, с която да привлича клиенти.

Създаването на подобна тиха и спокойна атмосфера дава възможност на посетителите да се насладят на храната по начин, по който едва ли го правят на друго място. Според 28-годишния американец нетрадиционната му идея го изправила пред предизвикателството да накара клиентите да се съсредоточат върху собствената си чиния, което според него е ключово за правилното и пълноценно консумиране и наслаждаване от храната.

Идеята за това посетителите да се хранят в тишина била радушно приета от собственика Джордан Колон, според когото липсата на какъвто и да е звук е благоприятно и същевременно оригинално хрумване. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин