Една вълшебна вечеря в ресторант на дърво? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една вълшебна вечеря в ресторант на дърво?
Автор: Peika.bg
Една вълшебна вечеря в ресторант на дърво?
Снимка: archdaily.com

Представяли ли сте си да вечеряте на жълта къща на дърво?

Е, ако не, имайте предвид, че е възможно. Един необичаен откъм архитектура ресторант, намиращ се в Оукланд, Нова Зеландия ви очаква и със сигурност ще ви очарова.

Заведението разполага с 18 места, които са разположени в причудлива структура на едно дърво, а кухнята и другите необходими съоръжения за приготвянето на храната са на земята. Ако се питате как посетителите се изкачват в ресторанта – това се случва с помощта на 60-метров дървен мост.

Формата на необичайното заведение за хранене прилича на черупка. В зависимост от гледната точка, ресторантът може да изглежда капковиден, като костилка на праскова или шушулка. Архитектите разказват, че концепцията за създаването му дошла, след като усетили магията на мястото, където решили да го построят. Вечер, когато заведението осветява цялата гора, вълшебството е още по-голямо. 

Ресторантът най-вероятно ще ви напомни за детството, мечтите, безгрижието, приказните истории, магията и за желаната от всички къщичка на дърво.

„Малка, компактна черупка, която предоставя удобство и уют, и се извисява над открита поляна, окупирана от криволичещ поток на ръба на гората – така описват създателите му Жълтия ресторант.

Мястото е изцяло вдъхновено от природата. Заведението е изработено от еко материали, като това го прави изцяло в унисон със заобикалящата го среда. „Това е всичко, което си представяхме и за което мечтаехме като деца, но го направихме като фантазия за възрастни", споделят още създателите на необичайното местенце.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин