5 природни забележителности в Парагвай - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 природни забележителности в Парагвай
Автор: Peika.bg
5 природни забележителности в Парагвай

Ето и още една не осоено популярна дестинация – Парагвай.

Тя се намира в Южна Америка и въпреки че не се говори често за нея, тя има богата и дива природа, както и интересни колониални метрополии. Ето и някои от най-красивите природни забележителности, които можете да посетите тази красива страна:

1. Национален парк „Серо Кора“

В национален парк „Серо Кора“ можете да видите красиви пясъчни образувания, които все още стоят в огромните пасища. Този природен резерват е дом на няколко местни племена и множество... броненосци. Мястото, което разкрива приказна панорамна гледка пък е връх на Серо Муралиа. Там может да видите и 500-годишни петроглифи, издълбани в хълмовете на пещерите около парка.

2. Водопадът Салто дел Гуайра

Внушителният водопад Салто дел Гуайра се разлива в голямата река Парана и се намира съвсем близо до град Сиудад дел Есте – столицата на департамент Горна Парана. Тъй като той не е сред популярните природни забележителности, там можете да се насладите на уединение сред красивата природа. Ако го посетите, можете да се разходите из пътеките и да се насладите на една наистина спокойна разходка.

3. Природен резерват „Мбарасаю форест“

Ако искате да откриете част от скритата дива природа на Парагвай, ви препоръчваме да се отправите към този резерват близо до границата с Бразилия. Тази субтропическа гора е естествено убежище на над 400 вида птици, както на и алигатори и капибара. Там можете да аемете екскурзовод и се разходете заедно с него през ловните притоци, за да видите племенни селища по бреговете на реката.

4. Национален парк „Ибикуй“

Този екзотичен национален парк в южната част на Парагвай е последният бастион на Бразилската Атлантическа гора. Интересен факт е, че той се явява защитен дом на маймуните капуцини. На това място можете да намерите и изоставена леярна, която някога е произвеждала боеприпаси за войната. Ако посетите Ибикуй, можете да видите е и стотици ярко оцветени пеперуди, които се носят на пасажи около бълбукащите потоци в парка.

5. Серо Кои

Едно от най-интригуващите природни чудеса на Парагвай е уникалната геоложка формация Серо Кои, която е съставена от червени октагонални камъни. Тя прилича на гигантска пясъчна медена пита и се смята, че е била образувана от смяната на вулканичната скала преди хиляди години. В световен мащаб има само още два подобни на нея природни обекта, които се намират в Канада и Южна Африка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин