Кои са най-известните ресторанти в Ню Йорк? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-известните ресторанти в Ню Йорк?
Автор: Елена Исаева

Ню Йорк, често наричан просто "Ню Йорк" или "NYC", е най-големият град в Съединените щати, разположен на източното крайбрежие. Известен е със своите емблематични забележителности, разнообразно население и процъфтяваща културна сцена.

Градът е дом на известни забележителности като Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг, Таймс Скуеър и Сентрал Парк, които предлагат на посетителите да надникнат в богатата история и култура на града.

Кои са най-известните ресторанти в Ню Йорк?
Снимка: pixabay.com

Ню Йорк също е център на изкуството, музиката и театъра. Тук се намира Бродуей, центърът на американската театрална индустрия, както и музеи от световна класа като Метрополитен музей на изкуствата и Музея на модерното изкуство.

В допълнение към културните си забележителности, Ню Йорк е и център за търговия и финанси. Той е дом на Уолстрийт, финансовата столица на света, както и многобройни компании и стартиращи фирми от Fortune 500.

Градът е смесица от култури и е известен с разнообразната си кулинарна сцена, която предлага всичко - от улична храна до ресторанти със звезди Мишлен.

Кои са най-известните ресторанти в Ню Йорк?
Снимка: pixabay.com

Ню Йорк е оживен метрополис със забързан начин на живот и е популярна дестинация за туристи от цял свят. Има добре свързана система за обществен транспорт, включително известните жълти таксита, система на метрото и автобуси.

Ню Йорк е известен със своята разнообразна кухня и има много известни ресторанти, превърнали се в институции в града. Ето някои от най-известните:

Peter Luger Steak House: Тази институция в Бруклин сервира едни от най-добрите пържоли в града от 1887 г. насам. Ресторантът е известен със своето сухо отлежало говеждо, което е приготвено до съвършенство и се сервира с гарнитура от известния сос Luger.

The Spotted Pig: Този гастропъб в Уест Вилидж е известен със своите бургери, но менюто му също включва сезонни ястия, вдъхновени от Великобритания, и страхотна селекция от крафт бири.

Katz's Delicatessen: Институция в Lower East Side от 1888 г., Katz's е известен със своите високи сандвичи с пастърма и появата си във филма „Когато Хари срещна Сали“.

Le Bernardin: Този ресторант с три звезди Мишлен е известен със своите изискани ястия от морски дарове и безупречно обслужване. Дегустационното меню на главния готвач Ерик Рипърт е задължително за кулинарите.

Shake Shack: Тази бърза и непринудена верига за бургери започна като количка за хот-дог в Madison Square Park и оттогава се превърна в глобален феномен. Неговият ShackBurger е класика и често се имитира, но никога не се дублира.

Eleven Madison Park: Този емблематичен ресторант е спечелил три звезди Мишлен и е известен със своето дегустационно меню, което се променя често и е вдъхновено от сезоните и местоположението на ресторанта в сърцето на Манхатън.

Di Fara Pizza: Тази пицария в Бруклин се управлява от едно и също семейство от 1965 г. и се смята от мнозина за най-добрата пица в Ню Йорк. Чакането може да бъде дълго, но си заслужава за парче от техния прочут пай.

Momofuku Noodle Bar: Този ресторант в Ийст Вилидж стартира империята Momofuku и е известен със своите изобретателни рамен и свински хлебчета.

Gramercy Tavern: Този луксозен американски ресторант е известен със своето топло гостоприемство, сезонни продукти и елегантна атмосфера. Барът е чудесно място да се насладите на крафт коктейл и някои от най-добрите закуски в града.

Russ & Daughters: Тази институция в Долен Ийст Сайд сервира пушена риба и други еврейски деликатеси от 1914 г. насам. Локсът и гевреците са задължителни.

Това са само няколко от известните ресторанти в Ню Йорк. С толкова много възможности, градът предлага по нещо за всеки вкус и бюджет.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин