Кои са най-популярните храни в Бразилия, които не бива да пропускате? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-популярните храни в Бразилия, които не бива да пропускате?
Автор: Елена Исаева

Бразилия е най-голямата държава в Южна Америка и петата по големина държава в света както по площ, така и по население. Известен е със своята разнообразна култура, жива музика и танцова сцена, зашеметяващи природни пейзажи и богата история.

Бразилия е държава, разположена в Южна Америка и е най-голямата държава както в Южна Америка, така и в Латинска Америка. Освен това е петата по големина държава в света както по площ, така и по население. Официалният език на Бразилия е португалски, а столицата е град Бразилия.

Кои са най-популярните храни в Бразилия, които не бива да пропускате?
Снимка: pixabay.com

Бразилия е известна със своята разнообразна култура, музика и танци, както и с красивите си плажове, гори и биоразнообразие. Дъждовната гора на Амазонка, която обхваща цяла Бразилия, е най-голямата тропическа гора в света и е дом на широка гама от растителни и животински видове.

Бразилия има смесена икономика със селско стопанство, производство и сектори на услугите. Страната е богата на природни ресурси, включително петрол, минерали и дървен материал. Туристическата индустрия също има важен принос за бразилската икономика.

Въпреки богатата си култура и природни ресурси, Бразилия е изправена пред няколко социални и икономически предизвикателства, включително бедност, неравенство в доходите и високи нива на престъпност. Въпреки това страната постигна значителен напредък през последните години и продължава да работи за справяне с тези проблеми.

Бразилия е известна с разнообразните си кулинарни традиции, с влияния от местната, европейската, африканската и азиатската кухня. Ето някои от най-популярните храни в Бразилия:

1. Feijoada - Това е обилна яхния, приготвена от черен боб, свинско и говеждо месо. Често се сервира с ориз, зеленчуци и фарофа (препечено брашно от маниока).

2.Churrasco - Това е стил на барбекю, който е популярен в цяла Бразилия. Обикновено включва парчета говеждо, свинско, пилешко и колбаси, които се пекат на скара на открит пламък и се сервират с различни гарнитури.

3. Coxinha – Това е популярна лека закуска в Бразилия, състояща се от настъргано пиле, смесено с крема сирене, навито на тесто и пържено до хрупкаво.

4. Pão de queijo - Това е вид хляб със сирене, който се прави с брашно от маниока и сирене. Това е популярна закуска в Бразилия и често се сервира с кафе.

5.Brigadeiro - Това е популярен десерт в Бразилия, приготвен от подсладено кондензирано мляко, какао на прах и масло. Оточват се на малки топчета и се заливат с шоколадови пръски.

6. Açaí – Това е суперхрана, която е родом от района на Амазонка в Бразилия. Често се сервира като замразен десерт, гарниран с гранола и пресни плодове.

7. Moqueca - Това е яхния с морски дарове, която е популярна в крайбрежните райони на Бразилия. Прави се с риба или скариди, кокосово мляко и масло от денде (палмово масло).

8. Фарофа - Това е препечено брашно от маниока, което често се сервира като гарнитура в Бразилия. Може да се смесва с различни съставки, като бекон, лук и билки, за да се добави вкус и текстура към храната.

9. Гуарана - Това е безалкохолна напитка, която се прави от плода гуарана, който е роден в Бразилия. Има леко горчив вкус и често се използва като естествен енергиен бустер.

10.Кайпириня – Това е популярен коктейл в Бразилия, приготвен от кашаса (вид бразилски ром), сок от лайм и захар. Често се сервира върху лед и е освежаваща напитка за горещите летни дни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин