Локации от коледни филми, които можете да посетите в реалния живот - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Локации от коледни филми, които можете да посетите в реалния живот
Автор: Peika.bg
Локации от коледни филми, които можете да посетите в реалния живот
Снимка: Instagram/complex

Коледните филми несъмнено са най-вълшебното нещо в света на киното. Всички сме гледали класическите коледни филми и продължаваме да ги гледаме всяка година отново и отново, като разбира се даваме шанс и на новите продукции. Истината е, че коледните филми не се славят с много дълбок сюжет и ефекти, но носят усещане за магия, което не може да се сравни с никой друг жанр. 

Вижте кои са локациите, на които са снимани някои от любимите ни коледни филми. Можете дори да посетите някои от тях:

"Ваканцията"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lucky Boy Reviews (@luckyboyreviews)

"Ваканцията" е романтична комедия от 2006 година. Аманда (Камерън Диас), която е момиче с разбито сърце от Ел Ей разменя дома си с Айрис (Кейт Уинслет), друго момиче с разбито сърце, което живее отвъд океана. Резултатът? Много нови романси и любов. Айрис отсяда в огромна вила в тоскански стил в Брентуд – построена през 1928 г. къща във възрожденски стил. Също така излиза с композитора Майлс (Джак Блек), който има красив дом в японски стил на Сребърното езеро. Междувременно Аманда се появява в любимата малка английска селска вила на Айрис в Съри. Снимките се провеждат в живописното село Шер, което можете да посетите, но няма да видите самата къща, тъй като тя е построена за филма и съответно съборена след това. 

"Сам вкъщи"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Home Alone (@home_alone_1_)

"Сам вкъщи" е най-емблематичният коледен филм. Всички филми от поредицата се гледат ежегодно от милион хора по целия свят. Вероятно знаете всички филми наизуст, така че да преминем директно към локациите. Истинският дом, в който малкият Кевин Маккалистър (Маколи Кълкин) остава сам, се намира на Линкълн Авеню в Winnetka, предградие на север от Чикаго. Междувременно, близо до Green Bay Road е Station Park, където Кевин посещава Дядо Коледа и купува четка за зъби в аптеката (всъщност пекарна, преобразена за филма). 

Църквата, която Кевин посещава, е Trinity United Methodist Church в Уилмет, друго северно предградие. Родителите му пък излитат от чикагското летище О'Хеър. 

"Наистина любов"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by StyleLovely.com (@stylelovelyweb)

Действието в "Наистина любов" се развива през целия месец декември. Има множество герои и сюжетни линии, като във всички е преплетена любовта, разбира се. 

Една от сцените е заснета на щанда за бижута на Selfridges, луксозния лондонски универсален магазин. Това е и място, което съвсем спокойно можете да посетите, ако отидете в Лондон.

"Елф"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Buddy The Elf (@elf.movie)

Този филм разказва историята на Бъди, който пътува от Северния полюс до Ню Йорк в търсене на баща си. В резултат на това можем да видим както Ню Йорк, така и Коледа като цяло през очите на ококорен и оптимистично настроен елф.

Когато Бъди тръгва да търси най-голямото коледно дърво в града, той се озовава пред 30 Rockefeller Plaza, взирайки се в емблематичното растение на Манхатън. Ослепителното дърво е световноизвестна атракция. 

"Последната Коледа"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Last Christmas (@lastchristmasthemovie)

„Последната Коледа“ е романтична комедия от 2019 г. на режисьора Пол Фийг, по сценарий на Брайъни Къмингс. Кейт (Емилия Кларк) работи в коледен магазин на пазара в Ковънт Гардън и се сблъсква с упорития клиент Том (Хенри Голдинг), който паркира колелото си на викторианската търговска улица в района Cecil Court. 

Кейт свири в църква „Света Мария“ в Мерилебоун, маскирана като приют за бездомни. Двамата също се срещат в The Phoenix Garden, обществена градина зад театър „Феникс“, на улица Стейси.

"Рицарят преди Коледа"

Средновековният рицар сър Коул (Джош Уайтхаус) пътува във времето до съвременен Охайо по време на празничния сезон. Там той среща Брук. Тази версия на Охайо всъщност е Канада, със сцени, заснети в Орилия и Брейсбридж. 

За тази изключително важна средновековна автентичност, продукцията пътува до Тъламор в Ирландия, за да снимат в замъка Шарлевил. Там са снимани също "Абатството Нортангър" и "Да бъдеш Джейн". 

"Ноел"

Това е поредният коледен филм, заснет в Канада. Филмът е заснет във Ванкувър, включително Музикалната академия Сейнт Джеймс и оживения търговски район Гастаун, както и ски курорта Уислър, което придава на филма много автентична зимна атмосфера. След това продукцията се премества на юг, чак до Джорджия, заснемайки катастрофа с шейна в мол в град Уудсток, специално преустроен за случая. 

"Бяла Коледа"

След като измисленият хотел Columbia Inn се появява за първи път в "Бяла Коледа" през 1954 г., хората започват да търсят същата рустикална среда. Въпреки че град Пайн Трий съществува само във филма, във Върмонт има очарователни градове и хотели, които Бинг Кросби и Ървинг Берлин биха одобрили.

Върмонт е идеалното място за прекарване на празниците, и то не само заради големия шанс за истинска бяла Коледа, а и заради очарователните хотели в щата, включително Stowe Mountain Lodge и Woodstock Inn & Resort, които могат да ви потопят в духа на "Бяла Коледа". 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин