Лугано - швейцарският град с италиански дух - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лугано - швейцарският град с италиански дух
Автор: Peika.bg
Лугано - швейцарският град с италиански дух

Лугано е едно обаятелно швейцарско градче, намиращо се само на няколко километра от границата с Италия.

То е разположено на брега на едноименното езеро и е сгушено в красиви зелени планини. Градът съвместява чара на италианската екзотика и изисканата елегантност на западноевропейската култура.

Лугано е известен също и с прозвището „Монте Карло на Швейцария, заради топлия климат, възможностите за разнообразни дейности на открито и впечатляващата архитектура.

Интересен факт е, че около езерото Лугано хора са живели още през Каменната ера. Там са открити етруски паметници, гробове с накити и съдове, както и келтски монети, свидетелстващи за отпечатъка, оставен от цивилизациите, живяли в района.



Освен с богата история, Лугано може да се похвали и с редица забележителности. На първо място се нарежда спиращият дъха пейзаж, буйната растителност, живописните булеварди, антични църкви, както и красива архитектураЕдна от най-забележителните сгради в Лугано е катедралата „Сейнт Лорънс”. Тя е била средновековна черква, в края на 19-и век става катедрала. Най-впечатляваща е фасадата ѝ, направена от бял камък и мрамор и разделена на три сектора.

Посетите ли това прекрасно градче, няма как да подминете старите алеи и лъкатушещите улички, изпълнени с магазинчета, бутици, семейни хотели и къщи. По-голямата част от центъра на града е пешеходна зона, така че не е трудно да се обиколи без превозно средство.

Тъй като хълмовете по крайбрежието са доста стръмни, другата опция е да се качите на автобус. Препоръчваме ви да си направите разходка с корабче. Така ще имате възможността да се насладите както на езерото, така и на градчето от една по-различна гледна точка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин