Любопитната история на сградата с форма на кошница в САЩ - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Любопитната история на сградата с форма на кошница в САЩ
Автор: Peika.bg
Любопитната история на сградата с форма на кошница в САЩ
Снимка: pixabay

В Съединените щати, по-точно в Охайо, има любопитна сграда във формата на кошница. Тя е направена през 1997 г. от Longaberger Company, американски производител на ръчно изработени кошници от кленово дърво и други продукти.

Струваща около 30 милиона долара, сградата е една от най-представителните за иновативна архитектура, според която сградите трябва да бъдат проектирани така, че да имитират или представят обекти, свързани с тяхната функция. Сградата не е използвана от 2016 г., когато компанията обяви, че е преместила последните служители на друго място. Оттогава щеше да има опит да се промени предназначението на Голямата кошница, опитвайки се да я превърне в хотел или резиденция, но днес сградата се продава.

Имало надежди, че сградата може да бъде включена в регистъра на историческите места. През декември 2017 г. сградата е продадена на местния предприемач Стив Куун за 1,2 милиона долара, което е значително по-малко от първоначално поисканото. През 2019 г. се заговаря за превръщането на сградата в луксозен хотел, но този проект не се осъществява.

Защо проектът за превръщането на Big Basket в хотел се проваля?

Това, което тежи върху невъзможността да се превърне Голямата кошница в хотел, е преди всичко кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус. Най-правдоподобната хипотеза е, че Big Basket се връща към това, за което е построена в началото, т.е. да приютява офиси.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин