Мистериите на Мулен Руж - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистериите на Мулен Руж
Автор: Елена Исаева

Париж, столицата на Франция, е град, известен със своята богата история, емблематични забележителности и жизнена култура. Със своите големи булеварди, очарователни квартали и музеи от световна класа, Париж пленява посетителите с вечния си чар. Градът е дом на емблематични атракции като Айфеловата кула, Лувъра, катедралата Нотр Дам и Шанз-Елизе, Мулен Руж и други. Парижката кухня се слави в световен мащаб със своите възхитителни сладкиши, изискани вина и разнообразна кулинарна сцена. Художественото наследство на града е очевидно в неговите многобройни художествени галерии и бохемски квартали като Монмартър.

Париж също е модна столица със своите елегантни бутици и реномирани модни къщи. Река Сена тече през града, предлагайки живописни речни брегове, идеални за романтични разходки. Парижката култура процъфтява в своите оживени кафенета, литературна история и оживен нощен живот. От историческите улици на Le Marais до пищния дворец Версай, Париж пленява посетителите с вечната си красота и културна привлекателност.

Мистериите на Мулен Руж
Снимка: pixabay.com

Мулен Руж е сред най-посещаваните забележителности на града. Това е известно кабаре, разположено в квартал Пигал в Париж, Франция. Ето кратка история и някои интригуващи факти за Мулен Руж:

История:

Мулен Руж отваря врати на 6 октомври 1889 г., по време на периода Бел епок в Париж.

Основана е от Чарлз Зидлер и Джоузеф Олер, които са вдъхновени от успеха на Folies Bergère, друго известно парижко кабаре.

Мулен Руж бързо се превърна в популярно място за забавление, привличайки разнообразна публика от местни жители и туристи.

Емблематичната червена вятърна мелница на върха на сградата се превърна в символ на Мулен Руж и е синоним на парижкия нощен живот.

В ранните си години Мулен Руж включваше различни форми на забавление, включително танци, музика, акробатика и циркови номера.

Мистериите на Мулен Руж
Снимка: pixabay.com

Танцът кан-кан, известен със своите високи ритници и енергични движения, беше популяризиран в Мулен Руж.

„Мулен Руж“ стана известен със своите екстравагантни и рисковани представления, които често включваха оскъдно облечени танцьори и внушителни изпълнения.

В края на 19-ти и началото на 20-ти век Мулен Руж привлича известни художници, писатели и интелектуалци от онова време, включително Тулуз-Лотрек, Пикасо и Колет.

Кабарето също играе важна роля в културната революция на времето, предизвиквайки обществените норми и възприемайки артистичната свобода.

Една интригуваща мистерия, свързана с Мулен Руж, е самоличността на "Червената танцьорка". Тя беше изпълнител, който стана известен с червената си коса и хипнотизиращи танцови движения, но истинската й самоличност остава неизвестна и до днес.

Друга загадка е около произхода на името на Мулен Руж. Някои спекулират, че е кръстен на близката вятърна мелница, наречена Moulin de la Galette, докато други смятат, че е вдъхновен от френската дума за „червена мелница“.

Мулен Руж е бил свидетел на различни исторически събития, включително германската окупация на Париж по време на Втората световна война. Продължи да работи дори в тези предизвикателни времена, предлагайки бягство на парижани.

През годините Мулен Руж претърпя реновации и промени, за да се адаптира към променящите се вкусове и тенденции, но успя да запази своята привлекателност и носталгичен чар.

 

Днес Мулен Руж остава жизнен символ на парижкия нощен живот и забавление. Неговите екстравагантни шоута, цветни костюми и енергични изпълнения продължават да пленяват публика от цял свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин