Музейко – забавление за малки и големи - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музейко – забавление за малки и големи
Автор: Елена Исаева

Имате дете и се чудите къде да го заведете през почивните дни, защото хем искате да е нещо забавно, хем образователно. В София и страната има много музеи, които са пригодени за деца и биха има се сторили много интересни, но подобен музей, който ще ви предложа в статията няма просто никъде другаде. Той е забавен, интересен, цветен, образователен и много иновативен. Ако всичко до тук ви е харесало, то четете статията, грабвайте децата и не се колебайте отидете още този уикенд в Музейко. Забавлението ще е сигурно не само за детето, но и за вас.

Тук малчуганите могат да научат много интересни неща за света, за нас, за животните, за растенията, за Космоса, завездите, планетите и какво ли още не.

Музейко – забавление за малки и големи
Снимка: wikipedia

Колко тежи човешкото тяло на луната? Как виждат рибите? Защо има заметресения и какво представляват те? Какво са звездите? И още куп други интересни и полезни неща, които са поднесени по лесен и забавен начин, така, че да не отегчат децата, а в същото време ще имат възможността да научат нещо ново.

Музейко не е просто поредният музей с разни атракции вътре, той е най – големият детски научен център в цяла Източна Европа и определено е направен с много мисъл към всеки детайл, за да е максимално полезен и забавен за децата.

Сградата е на цели три етажа и има доста странна форма. Намира се в София, близо до Студентски град. Определено фасадата и интериора са направени така, че да отразяват дейността на сградата, която е забавен, иновативен музей, в който освен образователни неща има и безброй забавления.

В музея има цели 13 научни зони, които се наричат станции и в тях вашето дете ще научи нови, много интересни неща и то докато се забавлява, а това определено е един по-лесен наичн за усвояване на нови неща.

Музейко – забавление за малки и големи
Снимка: wikipedia

В „Музейко“ е пълно с много служители, които се наричат „музейковците“ и те винаги са насреща, за въпроси, неясноти или друго. Музейковците са много мили и винаги са готови да отговорят на детските въпроси.

В музея има и кът за най – малките от 0 до 4 години, където малчовците ще намерят различни интересни забавления.

В „Музейко“ се намира и единственият планетариум в София, в който се предлагат научни прожекции и беседи за Космоса, звездите и Луната. Важно е да се знае, че в него се допускат деца над 6 години, по-малки не може. В планетариума, лекциите които се изнасят са от истински учени и специалисти в областта от БАН и Софийския университет.

Това забавно малко музейче, наречено „Музейко“ е създадено по инициатива на фондация „Америка за България“ и си личи, че в него са вложени доста пари, но пък се е получил наистина чудесен краен резултат, в който могат да се забавляват малки и големи, че дори техните родители.

„Музейко“ е чудесно място за семейна образователна екскурзия, особено, когато времето е лошо и не позволява разходки навън. Това определено ще се превърне в едно от любимите места на вашите деца, а може би и на вас самите и определено има защо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин