С деца в Прага – къде и как? - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С деца в Прага – къде и как?
Автор: Елена Исаева

Прага, столицата на Чешката република, е очарователна дестинация с много атракции, подходящи за семейства, пътуващи с деца. От приказни замъци до интерактивни музеи, ето някои от най-добрите места за посещение в Прага с деца:

Пражкият замък: Разгледайте най-големия комплекс от древни замъци в света, който включва катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец и Златната улица. Децата ще харесат средновековната атмосфера и шанса да научат за богатата история на Прага.

Пражки зоопарк: Разположен в красивия квартал Троя, Пражкият зоопарк е дом на над 5000 животни от цял свят. Децата могат да видят всичко - от слонове и жирафи до пингвини и полярни мечки. Не пропускайте Детския зоопарк, където децата могат да общуват с домашни животни.

Хълм Петршин: Качете се с фуникуляр нагоре по хълма Петршин за панорамна гледка към Прага. На върха посетете кулата Петршин, миниатюрна версия на Айфеловата кула. Децата ще се насладят на изкачването до върха за още по-зашеметяващи гледки.

Пражки астрономически часовник: Полюбувайте се на сложната работа на Пражкия астрономически часовник на Стария градски площад. Децата ще обичат да гледат как часовникът удря часа и да видят как механичните фигури оживяват.

Кампа Парк: Насладете се на спокойна разходка по живописните брегове на река Вълтава в Кампа Парк. Децата могат да тичат около детските площадки, да хранят патиците или да наемат водни лодки за забавна екскурзия по реката.

Музей на Лего: Разположен близо до Карловия мост, Музеят на Лего е рай за ентусиастите на Лего от всички възрасти. Децата могат да се възхищават на впечатляващите творения на Lego, да играят в интерактивните експонати и дори да построят свои собствени шедьоври.

Национален технически музей: Открийте завладяващия свят на науката и технологиите в Националния технически музей. Децата могат да изследват интерактивни експонати на теми като транспорт, телекомуникации и астрономия.

Огледален лабиринт на хълма Петршин: Влезте в свят на илюзии в огледалния лабиринт на хълма Петршин. Децата ще обичат да навигират в лабиринта от огледала и да се опитват да намерят изход.

Dětský Ostrov: Този детски остров, разположен в река Вълтава, предлага набор от дейности за деца, включително детски площадки, игрище за мини голф и водни колела под наем. Това е чудесно място за семеен пикник или релаксиращ следобед край водата.

Hamleys Прага: Развихрете въображението на децата в Hamleys, световноизвестният магазин за играчки, разположен в центъра на града. С пет етажа играчки, игри и дейности, това със сигурност ще бъде хит за деца от всички възрасти.

Парк Стромовка: Избягайте от шума и суетата на града в парк Стромовка, най-големият парк в Прага. Децата могат да играят на детските площадки, да карат велосипеди по алеите или да се насладят на пикник в сянката на дърветата.

Aquacentrum Šutka: Разхладете се в горещ ден в Aquacentrum Šutka, най-големият воден парк в Прага. Децата могат да се плискат в басейните, да се спускат по водните пързалки или да се отпуснат в мързеливата река.

Лабиринтът на хълма Петрин: Разгледайте лабиринтните пътеки на лабиринта на хълма Петрин, разположен близо до кулата Петрин. Децата ще се забавляват да се губят в лабиринта и да се опитват да намерят пътя до центъра.

DinoPark Prague: Върнете се назад във времето и се срещнете с динозаври в реален размер в DinoPark Prague. Децата могат да научат за тези очарователни същества чрез интерактивни експонати, дисплеи с вкаменелости и аниматронни модели на динозаври.

Пражки музей на играчките: Разположен в Пражкия замък, Музеят на играчките съхранява огромна колекция от играчки от цял свят. Децата могат да видят всичко - от антични кукли и плюшени мечета до модели на влакове и екшън фигури.

Прага предлага изобилие от подходящи за семейството атракции и дейности, които със сигурност ще забавляват деца от всички възрасти. Независимо дали разглеждате исторически забележителности, играете в паркове или откривате музеите на града, семействата ще намерят много за разглеждане и правене в тази очарователна европейска столица.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин