С деца в Париж – къде и защо? - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С деца в Париж – къде и защо?
Автор: Елена Исаева

Париж, често наричан „градът на светлината“, не е просто романтична дестинация за двойки; също е прекрасен град за семейства с деца. Френската столица предлага възхитителен набор от семейни атракции, съчетаващи културни преживявания с развлечения. Ето някои от най-добрите места, където да отидете с децата си в Париж:

Дисниленд Париж:

С деца в Париж – къде и защо?
Снимка: pixabay.com

За вълшебно и очарователно изживяване Дисниленд Париж е задължителна дестинация за семейства. Разположен точно извън града, той предлага класическата магия на Disney с два тематични парка, Disneyland Park и Walt Disney Studios Park, предлагащи комбинация от вълнуващи разходки, представления на живо и срещи с герои.

С деца в Париж – къде и защо?
Снимка: pixabay.com

Парк де Бют-Шомон:

Този живописен парк е фантастично място за семейства да се насладят на един ден на открито. Със своите хълмисти пейзажи, езеро с лебедови лодки и детска площадка Parc des Buttes-Chaumont осигурява перфектна обстановка за пикник и почивка, докато децата се забавляват.

Jardin d'Acclimatation:

Сгушен в Bois de Boulogne, Jardin d'Acclimatation е семеен увеселителен парк, предлагащ възхитителна комбинация от атракции, атракции и срещи с животни. От мини влакче в увеселителен парк до куклени представления, има по нещо за всяка възрастова група.

Musée en Herbe:

Направете изкуството да оживее за вашите деца в Musée en Herbe, музей, създаден специално за млади посетители. Експонатите са интерактивни и се фокусират върху представянето на изкуството по увлекателен и игрив начин, осигурявайки приятно учене.

Cité des Sciences et de l'Industrie:

Разположен в Parc de la Villette, Cité des Sciences et de l'Industrie е музей на науката и технологиите, който пленява децата с практически експонати. Зоната Explora позволява на децата да изследват различни научни концепции по интерактивен и образователен начин.

Зоологически парк на Париж (Parc Zoologique de Paris):

Разположен в Bois de Vincennes, този модерен зоопарк осигурява естествено местообитание за обитателите на животните. Тематичните биозони показват разнообразна гама от диви животни, което го прави вълнуващ и образователен излет за семейства.

Лувъра:

Въпреки че е известен с обширната си колекция от произведения на изкуството, Лувърът може да бъде и семеен. Вземете подходящ за семейството гид или се присъединете към обиколка, насочена към семейството, за да разгледате акцентите в музея, включително известната Мона Лиза.

Люксембургските градини (Jardin du Luxembourg):

Любим сред местните жители и посетителите, Люксембургските градини предлагат спокойно бягство в сърцето на Париж. Децата могат да се насладят на детската площадка, да плават с лодки в езерото и дори да станат свидетели на куклени представления в Théâtre des Marionnettes.

Aquarium de Paris - Cinéaqua:

Разположен близо до Трокадеро, този аквариум предлага подводно приключение за семейства. Тунелът за акули е връхна точка, а интерактивните експонати го правят привлекателно изживяване за деца, интересуващи се от морския живот.

Център Помпиду (Centre Pompidou):

Центърът Помпиду е не само център за съвременно изкуство, но включва и Galerie des Enfants, пространство, посветено на децата. Чрез работилници и интерактивни дисплеи запознава децата със съвременното изкуство по забавен и достъпен начин.

Монмартър:

Разходете се из очарователните улици на Монмартър, където художници, музиканти и оживената атмосфера създават уникално изживяване. Place du Tertre е площад, изпълнен с улични художници, осигуряващ забавление и шанс на децата да видят изкуството в действие.

Круиз по река Сена:

Круизът по река Сена е релаксиращ начин за семействата да се насладят на емблематичните парижки забележителности. Много компании предлагат семейни круизи с коментари, позволяващи на децата да научат повече за историята на града, докато се наслаждават на живописните гледки.

 

Париж предлага множество атракции, подходящи за семейства, които отговарят на различни интереси и възрасти. От магията на Дисниленд до образователните преживявания в музеите и радостта от разглеждането на паркове и градини, Париж е град, в който семействата могат да създадат трайни спомени заедно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин