Населените места със странни имена (част 1) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Населените места със странни имена (част 1)
Автор: Peika.bg

Има някои населени места, които се превръщат в туристически дестинации, единствено заради странните си имена.

Голяма част от тези наименования се дължат на лингвистичните различия между културите, освен в случаите, когато е направено с цел за умишлено привличане на вниманието. И понеже се изписват на латиница с фонетично сходство с реално съществуващи английски думи, те се превръщат в истински сензации. Ето някои от местата с най-забавни имена.

1.
Фъкинг, Австрия

Градчето Фъкинг се намира на територията на община Тарсдорф в Западна Горна Австрия, на около 30 км от Залцбург и на около 5 км от границата с Германия. Според градските легенди то носи името на свои управници баварския благородник Фоко и лорд Адалпертус де Фукинг. Въпреки че днес има едва около 100 жители, градчето е доста оживено, защото интересът към него не стихва, дори напротив

Макар част от немскоговоряща страна, Фъкинг е особено популярна дестинация сред англоговорящите туристи (от английски „fucking” e жаргонен израз за сексуален акт). Заради необичайното име на градчето, местните жители често се оказвали без обозначителна табела на входа му и ежегодно влагали  големи суми в закупуването на нови. От 2005 г. обаче, табелите са така монтирани, че да бъдат защитени от туристи, желаещи да си ги вземат като сувенир.

2. Кондом, Франция

Кондом може да е най-популярната английска дума за пезерватив, но за французите тя е име на населено място. Общината с необичайното име е част от департамент Жер в югозападна Франция и е част от т. нарПът на Сейнт Джеймс – един от трите най-големи поклоннически маршрути в страната. Кондом е перфектното място за крадците на табели, както и за любителите на селския живот. В градчето, известно най-вече заради името си, фермите са една от най-разпространените форми за ентусиастите, които искат да пренощуват там.  

Районът обаче предлага и атрактивни забележителности като два средновековни замъка, внушителна градска катедрала и още близо 15 културно-исторически обекта. Ако посетите това местенце със звучно име, имайте предвид, че си заслужава да опитате известното местно бренди, както и да се насладите на международния музикален фестивал или да си направите разходка с лодка по намиращата се в близост река.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин