Някои от най-интересните фестивали в Сеул - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Някои от най-интересните фестивали в Сеул
Автор: Елена Исаева

Културният живот в Сеул е на почит. Тук определено не липсват различни фестивали и събития. Столицата на Южна Корея има много богат културен живот, а фестивалите са неразделна част от него. Техните теми са толкова разнообразни, че всеки посетител на Сеул определено ще намери нещо за себе си. Тук се предплагат разнообразни и популярни събития за годината.

Пролетният фестивал на цветята Yeongdeungpo Yeouido е сред най-красивите и посещаваните фестивали в Сеул.

Някои от най-интересните фестивали в Сеул
Снимка: pixabay.com

Пролетният фестивал на цветята Yeouido (Yongdeungpo-Gu) се провежда всяка година в средата на април, когато тук цъфтят 1886 кралски вишни. Това е специален сорт корейски дървета, които водят своя произход от остров Чеджу.

По време на фестивала Yongjeongno Road, който минава зад сградата на Народното събрание, се превръща в любима зона за разходка на жителите и посетителите на Сеул. Тук навсякъде са монтирани цветни и арт инсталации, които служат като отлични фотозони. През нощта красотата на дърветата се подчертава от специално осветление. За посетителите на фестивала се провеждат концерти на живо, улични представления и изложби, отворени са камиони за храна и зона за хранене.

Фестивалът на розата е още един цветен фестивал, който се провежда в Сеул всеки май в столичния район Джуннанг-гу. Тук са засадени хиляди храсти от тези красиви растения и дори е създаден тунел с дължина над пет километра, изцяло обвит с ароматни пъпки. Фестивалът, който продължава три седмици, започва с парад на розите. Всеки ден в рамките му се провеждат тематични събития - конкурси за рисунки, модни ревюта, изложби, концерти, музикални партита.

Фестивалът на розата в Сеул привлича хиляди посетители. Мнозина наемат ханбок (корейска национална носия), за да направят запомняща се фотосесия сред луксозните цветни инсталации.

Кралският културен фестивал е още едно събитие, което е просто феноменално. Той е основан през 2014 г. и се провежда на териториите на най-важните исторически обекти на столицата на Южна Корея. Сред тях са петте големи двореца на династията Чосон (Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeonggung, Gyeonghuigung и Deoksugung), храмът Jongmyo и светилището Sajikdang. Фестивалът е посветен на културното наследство от тази епоха и запознава посетителите с дворцови церемонии, ритуали и художествени традиции. Продължава 9 дни, като от 2021 г. се провежда два пъти годишно – в края на април-началото на май и през октомври.

Някои от най-интересните фестивали в Сеул
Снимка: pixabay.com

По време на това знаково събитие на посетителите се предлагат до 50 различни тематични програми. Сред тях са концерти, театрални представления, изложби, улични арт пърформанси, медитации, куклени представления, турнири по корейска борба, модни ревюта, дегустации, исторически възстановки и много други.

Ултра Корея е сред най-интересните и важни фестивали в града. Този фестивал се провежда в столицата на Южна Корея от 2012 г. Това е едно от най-значимите музикални събития не само в страната, но и в целия азиатски континент. Още през първата си година Ultra Korea привлече 60 000 посетители на Олимпийския стадион в Сеул. И всяка година броят им расте. Затова желаещите да се качат на него трябва внимателно да следят началото на продажбата на билети - те обикновено се разпродават в рамките на един ден.

Фестивалът е посветен на електронната музика и продължава три дни. През годините негови хедлайнери са били световни звезди като Мартин Гарикс, Стив Аоки, Скриллекс, Дон Диабло, Дейвид Гета, Above & Beyond и др. Обикновено се провежда през юни, но датите може да се променят.

Това са една малка част от всички събития и фестивали, които се провеждат в Сеул.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин