Обиколете Испания с кола - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обиколете Испания с кола
Автор: Елена Исаева

Испания е прекрасна европейска страна, която не е само Барселона и Мадрид, ами много повече. За да добиете по-добра представа за нея, ако имате възможност и време обиколете я с автомобил и посетете максимално много неща. Повярвайте ми, няма да съжалявате.

Ето и моите предложения за местата, на които да отидете:

Обиколете Испания с кола
Снимка: Елена Исаева

Барселона – тук определено ще ви трябват няколко дни, защото Барселона е прекрасен град, който не бива да бъде разглеждан на един дъх. Не пропусайте площад Испания и Двореца, площад Каталуния, Саграда Фамили, паркът Гюел, къщите на Гауди, паркът Цитадела, Триумфалната арка, Зоопаркът, Аквариумът, Латинският квартал, известната улица Ла Рамбла, стадионът Камп Ноу и музеяй към него. Ако имате време и сте футболен фен, отидете на мач. Усещането на този стадион, когато е пълен е просто невероятно. Тазбира се отделете си поне един ден и за плажовете, ще ви харесат.

Обиколете Испания с кола
Снимка: Елена Исаева

Монсерат – след Барселона отправете се на екскурзия в планината и вижте Черната Мадона на Монсерат. Потопете се в историята на това свято и красиво място.

Мадрид – няма как да пропуснем столицата на Испания. Тук може би ще ви трябват дори повече дни, отколкото в Барселона, просто градът е голям, красив и има много какво да покаже на своите посетители. Тук не пропускайте Кралският дворец, катедралата Алмудена, храмът Дебод, площад Майор, парк дел Ретиро, стадионът Сантяго Бернабеу и много други.

Севиля - Севиля е град в Южна Испания, център на автономна област Андалусия и провинция Севиля. Разположен е на река Гуадалкивир. Още едно приказно място в слънчева Испания. Тук не пропускайте катедралата и кулата Хиралда. Катедралата в Севиля е третата най-голяма в света след "Сан Пиетро" във Ватикана и "Сейнт Пол" в Лондон. Това е и най-голямата готическа постройка и най-посещаваната забележителност в Севиля. Твърди се, че тук се намира гробницата на Христофор Колумб. Освен това вижте Кралският дворец, арената за борба с бикове, площадите на града, парламентът, площад Испания, мзея на фламенкото и много други.

Валенсия – невероятен град, който е известен най-вече със своя уникален аквариум, по точно океанариум. Музеят Океанография във Валенсия е най-големия по рода си в Европа. В него са представени основните морски екосистеми на планетата. В отделни сгради и басейни са пресъздадени Средиземно море, Червено море, Тропици, Океани, Антарктида, освен това има и делфинариум с по няколко дневни представления. Общия литраж на водата в парка е 24 млн. литра, а дълбочината е до 10.5м. Това място определено е много впеатляващо. Не пропускайте да се разходите из града и да усетите неговата атмосфера.

Малага - Малага е град в Южна Испания, автономната област Андалусия, център на провинция Малага и голямо пристанище на Средиземно море. Още едно прекрасно място в Испания, което не е за пропускане.

И тук има много какво да се види. Крепостта „Алкасаба“ е построена от маврите през 1057 г. В Малага се намират руини от римски театър, мавърски дворец и бивши кралски дворец, в който днес се помещава археологически музей. Катедралата „Манкита“ е недовършена, строена върху основите на джамия в продължение на 200 години, съчетаваща различни архитектурни стилове от XVI до XVIII век. В двореца „Буена Виста“ от XVI век се намира музей на изящните изкуства. В града има къща музей на Пабло Пикасо и ботаническата градина „Пасео дел Парке“. Градският театър „Сервантес“ е сред най-известните в Испания.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин