Париж през зимата - какво да правите? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Париж през зимата - какво да правите?
Автор: Peika.bg
Париж през зимата - какво да правите?
Снимка: pexels

Независимо от сезона, Париж е прекрасен град. Париж несъмнено е идеалното място за пътуване по всяко време на годината, защото е дом на някои от най-известните забележителности в Европа, като Айфеловата кула, Лувърът, Триумфалната арка и други.

Въпреки че много хора избират да посетят Париж през лятото, може би зимата е най-подходящият сезон за пътуване, защото има най-малко туристи. Месеците с най-малко хора са януари и февруари.

Зимното пътуване до Париж дава възможност да откриете истинската атмосфера на града. Независимо къде отидете, ще срещнете парижани, а не чужденци. Няма да ви се налага да чакате на опашка, за да видите някои от другите топ туристически дестинации в града и като цяло по улиците няма да има тълпи, което е страхотно.

Можете да почерпите идеи какво да правите по време на зимното си пътуване до Париж:

1. Посетете вълшебните парижки коледни базари

Разглеждането на многобройните коледни базари със сигурност е едно от нещата, които трябва да направите, ако се чудите как да прекарате зимните следобеди в града. 

Разходката из коледните базари в Париж несъмнено ще ви зареди с празнично настроение, благодарение на дървените къщички, украсени с искрящи светлини, забавните дейности, музиката и вкусните ястия.

Коледният базар на Айфеловата кула, коледният базар на Монмартър, коледният базар в градината на Тюйлери, коледният базар La Defense, коледният базар Нотр Дам и други са само част от коледните базари, които не бива да пропускате през това време на годината в Париж.

Освен това, ако имате възможност да предприемете екскурзия от Париж до друга част на Франция, можете да помислите да отидете до Елзас, който е известен в целия свят със своите великолепни коледни базари.

2. Карайте кънки на лед

В града има множество ледени пързалки. Една от най-популярните е ледената пързалка на покрива на Galeries Lafayette, която гарантира незабравимо изживяване.

Другата е олимпийската ледена пързалка Boulogne-Billancourt, където вечер се организират и партита. 

Ако сте достатъчно смели, можете да се пързаляте с гледка към Париж на първото ниво на Айфеловата кула, а на почивките да се наслаждавате на чаша горещ шоколад.

Ледената пързалка Trocadero пък е фантастична възможност, ако искате да карате кънки в Париж, но разполагате с по-малък бюджет.

3. Посетете Парижкия фестивал на светлините

Посещението на грандиозния Фестивал на светлините, който се провежда всяка година в обширния Jardin des Plantes – един от най-красивите паркове в Париж – е една от задължителните дейности в града през зимата. 

Фестивалът очарова хора от всички възрасти с масивните си светлинни скулптури, които осветяват Jardin des Plantes и Menagerie du Jardin в 5-ти район на Париж.

Второто издание, озаглавено Océan en Voie d’Illumination (Осветен океан), има за цел да повиши осведомеността относно опазването на околната среда, океана и неговите застрашени видове. 

Тъй като е популярна атракция за посещение през дългите зимни нощи в Париж, за предпочитане е да закупите билета си онлайн, за да избегнете опашките.

4. Круиз по река Сена

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ar-bcl@photography&travel (@didilovehim)

Река Сена минава през центъра на Париж. Едно от най-романтичните неща за правене в Париж и такова, което няма сезонни ограничения, е круиз по тази емблематична и живописна река.

Има няколко зашеметяващи места, покрай които ще минете, докато пътувате. Айфеловата кула, Нотр Дам, Лувъра, Сент-Шапел, мостът Ponts des Arts, Place de la Concorde и други атракции.

В зависимост от времето, което изберете, круизите по река Сена предлагат и обяд или вечеря, което ги прави идеални за романтична среща в Париж. Можете да избирате между 3-степенен обяд или 4-степенна вечеря, докато се наслаждавате на спиращите дъха гледки.

5. Насладете се на коледните светлини в Париж

В Париж ще видите най-впечатляващата коледна украса. Улиците на града грейват и създават много празнично настроение. Задължително се разходете по Шанз Елизе, където коледните светлини са все по-впечатляващи с всяка следваща година. 

Можете да се възползвате от нощна автобусна обиколка, която ще ви разведе из най-добре осветените улици в Париж. 

6. Посетете парижките музеи

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 西 宏史 (@hiroshi_nishi)

Въпреки че музеите на Париж са удоволствие за разглеждане през цялата година, през зимата няма толкова много туристи, което означава, че ще имате възможността да се насладите на експонатите на спокойствие и няма да чакате на километрична опашка, за да влезете.

Задължително посетете Лувъра, Център Жорж Помпиду, Musée d’Orsay, Musée du Quai Branly, Musée de l’Orangerie и други. 

Ако възнамерявате да посетите няколко музея, можете да си вземете пропуск "Paris Museum"- ще ви спести доста пари.

7. Зарадвайте детето в себе си, като посетите Дисниленд

Една от най-добрите еднодневни екскурзии от Париж през зимата е до Дисниленд Париж, който винаги е очарователен, дори през зимата. В Дисниленд можете да гледате умопомрачителни представления, да отидете на вълнуващи разходки, да хапнете вкусни ястия, да се срещнете с любимите си герои на Дисни и да закупите атрактивни сувенири. 

Какво друго ще намерите в Дисниленд Париж през зимата? Карнавали, коледна украса, фойерверки и много други. Коледният дух е на много високо ниво там.

8. Магическият фестивал Du Merveilleux

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Blossom (@blosstong)

Този фестивал, почит към изкуството и културата от периода от средата на деветнадесети век до средата на двадесети век, се провежда в Pavillons de Bercy и е отворен за посетители десет дни след Коледа. Можете да се насладите на вкусна карнавална кухня, както и на забавни карнавални игри, атракциони и представления, степ танцьори, музиканти и фокусници.

Една зимна вечер, прекарана тук, няма да ви разочарова – това е класически панаир с парижки нотки!

9. Горещ шоколад и френски сладкиши

В Париж пекарните и сладкарниците правят красиви тематични витрини за празниците през месец декември, а кутиите за сладкиши са заредени с уникални сезонни лакомства. Задължително опитайте френските сладки изкушения. А за да се сгреете в студените вечери, насладете се на чаша горещ шоколад или греяно вино, които се намират на всеки коледен базар. 

10. Посетете класическите коледни празнични концерти

Календарът на града с коледни концерти и културни дейности е привлекателен за туристите.

На Коледа може да чуете органа на Caville-Coll от Eglise Saint-Sulpice в 6-ти район, историческа забележителност. Не забравяйте да се отбиете до Eglise Saint-Germain-des-Pres, където се провежда концерт всяка Коледа. 

Наред с църквите, Theatre des Champs-Elysees е домакин на Le Grand Concert de Noël. Включва както френски, така и английски преводи на всички добре познати коледни песни, както и други класически музикални произведения. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин