Паркът на предизвикателствата в Перник - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Паркът на предизвикателствата в Перник
Автор: Елена Исаева

Идва уикенда или почивните дни, а вие нямате представа къде близо до София да заведете вашето дете, понеже вече сте посетили всички музеи, паркове и градинки в близост, а искате нещо ново и различно за вашето малко сладурче. Тогава това място определено е за вас – паркът на предизвикателствата в Перник. Тук не само, че много ще се хареса на вас и на детето, но е възможно и то да иска пак да го посети.

Това е едно забавно място, което ще се хареса на всяко дете, а защо не и на вас? Този чудат и интересен парк включва всякакви съоръжения за деца от всички възрасти и определено е едно място, на което си струва да заведете детето си.

Паркът на предизвикателствата в Перник
Снимка: dariknews

Паркът на предизвикателствата се намира малко над град Перник в местност Войниковец, близо до прохладна и красива борова гора.

Безспорно най – голямата атракция на територията на парка е въжената градина, която е на цели три етажа, към нея има кула и вита стълба. Из целия този лабиринт има множество въжени мостове за преминаване, които имат различна трудност, макар отдалече всички да изглеждат лесни, но веднъж вече стъпили в този въжен свят ще видите, че това не е съвсем така. Така, че тук освен забавление и спортен дух, децата трябва да активират и логичната си мисъл.

Тук освен логичното си мислене, децата могат да развият и кординацията си, защото мостовете постоянно се клатят и те трябва да се опитват да запазят равновесие. Съоръжанието е забранено за деца под 12 години. На по – малки деца е разрешенп да го ползват само и единствено с придружител.

Първото ниво е за съвсем начинаещи, а на второто и третото задължително децата трябва да имат обезопасителни колани и да спазват всички правила.

Тук още има зона за търсене на философския камъ и всички любители на Хари Потър ще се радват много на тази част. Други атракции тук са възможността за каране на колело, люлки, различни детски кътове за деца с различни възрасти, скаутски лагер и още доста забавления за вашите малчугани.

Паркът на предизвикателствата в Перник
Снимка: dariknews

Това място определено е добър избор за следващата ви екскурзия с детето, защото то хем ще се забавлява, ще научи нещо ново, а и докато то си играя вие ще може да пиете едно кафе на спокойствие, докато го наблюдавате разбира се.

Паркът е част от европроект, който община Перник е спечелила. На неговата територия има 16 атракциона. Тук дори се е предвиждало изграждане на влакче на ужасите, но такова все още няма.

Близостта на паркът до София го прави чудесно място за няколко часова разходка, която включва забавления за вашето дете. Стига се лесно и бързо и няма как да се объркате, но за всеки случай може да ползвате навигация.

Не се чудете, ами веднага добавете това място към списъка от места, на които искате да заведете вашето дете. Определено няма да съжалявате. Мястото е наистина различно от други подобни такива и освен за забавление, ще държи вашите деца нащрек, ще са физически активни и ще се заредят с много положителни емоции.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин