Пътешественици, гледайте тези 5 филма - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътешественици, гледайте тези 5 филма
Автор: Peika.bg
Пътешественици, гледайте тези 5 филма

Този път решихме да ви предложим няколко филма, които могат да послужат за вдъхновение на всички пътешественици.

Далечни места, осъществени мечти, емоции и много неочаквани обрати - всичко това ви очаква следващите редове. Ето и нашите 5 предложения за приключенски филми:

1. „Сред дивата природа”/"Into the wild"

Филмът е от 2007 г. и е направен по романа на Джон Кракауър. В него можете да видите суровата красота на Аляска. Разказва се за млад студент и атлет, който решава да зареже всичките си притежания, да даде и последните си пари за благотворителност и да се запъти към дивата пустош на Аляска. По време на това пътешествие той среща правилните хора, които му помагат да разбере какъв иска да бъде животът му и как точно да го изживее.

2. „Яж, моли се и обичай”/"Eat, pray, love"

В този филм Джулия Робъртс играе жена, с чийто брак отдавна е свършено. Чувства се опустошена и най-накрая взима решението да се разведе със съпруга си. Следват мъчителни преживявания, бърза любовна афера и пътешествие до Рим, Индия и Бали, които ще променят напълно живота на главната героиня.

3. „Тайният живот на Уолтър Мити”/"The secret life of Walter Mitty"

Много смях ви очаква с Уолтър Мити, който поема на най-епичното приключение в живота си. Интересен факт е, че в самия филм главният герой пътува в Гренландия, Исландия и Хималаите, но всички кадри са заснети само в Исландия.

4. „Ваканция в Рим”/ "The Roman holiday"

Ако до сега не сте гледали този класически шедьовър, време е да отворите една бутилка червено вино и да се насладите на Одри Хепбърн и цялото великолепие на филма “Ваканция в Рим”. Одри Хепбърн играе принцеса, която поема на обиколка в Европа. Тя прекарва едни невероятно романтични 24 часа с очарователен млад репортер.

5. „180° на юг”/"180° South"

Това е документален филм за Джеф Джонсън, който прави мащабно пътешествие през 2008 г. от Вентура, Калифорния, САЩ до Патагония и накрая се изкачва до върха на вулкан Корковадо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин