Плажовете с най-топла вода в света - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плажовете с най-топла вода в света
Автор: Peika.bg
Плажовете с най-топла вода в света
Снимка: Unsplash

Всеки обича приказните крайбрежни бягства, особено ако става въпрос за ваканция на плажа на достъпна цена. И ако търсите най-добрите плажове, вероятно имате няколко неща предвид, като чистота, ситен пясък, много слънце и разбира се приятна вода.

Има безброй невероятни плажове по света, които разполагат с всичко, но водата е изключително студена, а това е нещо, което буквално може да провали почивката ви.

За щастие има и много фантастични места, които предлагат на своите посетители много приятна, дори топла вода. 

Ето кои са плажовете с най-топла вода в света:

Заливът Джимбаран, Бали, Индонезия

Плажът Джимбаран е прекрасен пясъчен участък с тонове заведения за хранене, предлагащи вкусни морски дарове. Не е нужно да се притеснявате за температурата на водата, тъй като тя никога не пада под 26.5°C. 

Това място е подходящо за двойки, търсещи романтично бягство, за семейства с малки деца, както и за сърфисти. 

Плаж Panga ya Watoro, остров Пемба, Занзибар

Част от танзанийския архипелаг Занзибар, остров Пемба е дом на плажа Panga ya Watoro, където релаксацията, зашеметяващите залези и топлата вода вървят ръка за ръка. Температурата на водата е между 26 и 28 градуса целогодишно. Истински рай, нали?!

Плая Тамариндо, Коста Рика

Тамариндо е пример за духа на Pura Vida със своята спокойна атмосфера и прекрасен плаж Плая Тамариндо. Температурата на водата? Точно 27 градуса! Този плаж е любимо място на инфлуенсърите от цял свят.

Seven Mile Beach, Негрил, Ямайка

Негрил има едни от най-топлите води в Карибите, варираща между 26 и 28 градуса през цялата година. Докато си проправяте път от белия пясък към тюркоазеното море, спокойните приливи и отливи нежно ще се плискат в краката ви.

Палолем, Индия

Много хора наричат Гоа крайбрежната столица на Индия. Това е добре заслужено прозвище за държава с толкова много красиви плажове. Изключителната атмосфера на Палолем и топлата вода, средно 27 градуса, привличат милиони туристи всяка година. Плюс това, за разлика от по-скъпите дестинации, цените там са съвсем нормални.

Playa Juanillo, Пунта Кана, Доминиканска република

Океанът край бреговете на Доминикана винаги е топъл – дори в най-студения си период е около 26 градуса. Определян като най-живописният плаж на Пунта Кана, Playa Juanillo изглежда като от пощенска картичка с километри бял пясък, палми и тюркоазена вода.

Тиера Бомба, Колумбия

Ако вашето мечтано бягство включва повече култура и по-малко мързелуване край плажа, отлетете до Картахена, Колумбия, където водата на океана е с температура над 26 градуса през цялата година. След като разгледате колониалните квартали на града, защитени от ЮНЕСКО, се качете на лодка и обиколете Isla Tierra Bomba, прекрасен остров със зашеметяваща брегова ивица и прекрасни гледки.

Lanikai Beach, Оаху, Хавай

Не е тайна, че Хаваите са тропически рай с безброй пясъчни участъци. Но малко от тях могат да се сравняват с плажа Lanikai (което се превежда като „Небесен океан“) на брега на Оаху. Той е класиран като един от най-красивите плажове в Съединените щати и има изключително топла вода, от 25 до 27 градуса.

Сърфсайд Бийч, Аруба

Без значение по кое време на годината посещавате Аруба, можете да очаквате температури на водата около 26 градуса. Плажът Сърфсайд е любим както на местните, така и на туристите, тъй като предлага вълнуващи гледки към летището. 

Плаж Унаватуна, Шри Ланка 

Плажът Унаватуна е една от най-популярните туристически дестинации в Шри Ланка. В този южноазиатски рай водата остава около 27 градуса през всеки сезон!

Белият плаж, Филипините

Верен на името си, Белият плаж е покрит с бял пясък. Освен това е осеян с палми, така че можете да се отпуснете на сянка и да се наслаждаване на живота. Със сигурност няма да устоите на водата, която е с температура 26-27 градуса. Определено ще искате да добавите този плаж в списъка си с мечтани дестинации. 

Понта Негра, Бразилия

Близо до град Натал, спокойните води на Понта Негра са изключително приятно място, а температурата им не пада под 26 градуса. Това е добра новина за пътешествениците, които искат да скочат направо във водата в момента, в който пристигнат. 

Smathers Beach, Калифорния 

Има причина птиците да се спускат към Флорида през зимата. В Кий Уест можете да очаквате 20-градусова вода през януари, а в разгара на лятото температурата на водата се покачва до 27 градуса.

Плаж „Джумейра“, Дубай

Плажът Джумейра минава покрай крайбрежната зона на града и е един от най-посещаваните плажове в Дубай. Има причина за това. Водите достигат сериозните 33 градуса. Дори през зимата термометърът не пада под 23 градуса.

Патонг, Тайланд

Разположен на западния бряг на Пукет – най-популярното място в Тайланд – плажът Патонг с форма на полумесец примамва милиони туристи със златистия си пясък и водата, която е постоянно между 27 и 30 градуса.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин